Sa mladim igračima sklapani "robovlasnički" ugovori

Fudbalski klub Vojvodina podneo je krivične prijave protiv Mihaela Stankovića, vlasnika menadžerske agencije iz Švajcarske i svog bivšeg igrača Miće Vranješa, zbog sumnje da su sklapali štetne ugovore sa mladim igračima ovog kluba, a u cilju pridobijanja lične materijalne koristi.
Fudbalski klub Vojvodina podneo je krivične prijave protiv Mihaela Stankovića, vlasnika menadžerske agencije iz Švajcarske i svog bivšeg igrača Miće Vranješa, zbog sumnje da su sklapali štetne ugovore sa mladim igračima ovog kluba, a u cilju pridobijanja lične materijalne koristi.

Potpredsednik kluba Dušan Vlaović kaže da su došli do nekoliko primeraka štetnih ugovora koje je sa četvoricom maloletnih fudbalera, odnosno njihovim roditeljima, sklopila agencija iz Švajcarske. - Stručne službe utvrdile su da su, bez znanja Vojvodine, sklapani tzv. "građanski" ugovori sa roditeljima maloletnih fudbalera, pod uslovima koji se mogu opisati kao robovlasnički - rekao je Vlahović.

U cilju zaštite i čuvanja identiteta maloletnih osoba koje su predmet spornih ugovora, a registrovani su igrači FK Vojvodina, njihova imena nećemo objavljivati, saopštio je klub. U Vojvodini tvrde da je njihov bivši igrač Vranješ bio taj koji je roditelje ubedio da u ime svoje dece potpišu štetne ugovore koji nisu u skladu sa pravilnicima FIFA. Sa roditeljima maloletnih fudbalera ugovori se sklapaju na 15 ili 20 godina uz obavezu igrača da menadžerima plaćaju od 8 do 10% od svih zarada do kraja karijere.

U Voši tvrde da su obavestili sve nadležne organe: FSS, Zajednicu klubova Superlige, organe UEFA, FIFA, Fudbalsku federaciju Švajcarske i Tužilaštvo Republike Srbije. Novosađani su pozvali i predstavnike drugih srpskih klubova da se suprotstave ovakvom načinu poslovanja sa mladim fudbalerima.

  • Zvekete

    12.01.2012 09:06
    Kasno je..
    Da se razumemo, ko god da je bio u bilo kom smislu u dodiru s domaćim fudbalom zna za ovaj problem. Na hiljade mladih fudbalera i talenata je izgubilo šansu za uspehom zbog ovakvih "biznismena" i menaĐera. Fudbal je odličan paravan za mutne radnje još otkada, pranje novca, belo roblje i kojekakve budalaštine. Jadna ta deca i roditelji koji za fudbalski uspeh prodaju svoju imovinu ne bi li im deca zaigrala koji minut više, i da bi se glava menaĐera okrenula na njihovu stranu bar 2 puta u 90 minuta. Sve je to jad i beda, a nažalost nema nadležnih da se pobrinu za ove slučajeve, jer su i oni uvukli svoje dobro podmazane glavice u svoje oklope.
  • Radnik Dnevnika

    09.01.2012 13:00
    DUSAN VLAOVIC
    Dusan Vlaovic je profesionalni glavni i odgovorni urednik novosadskog lista Dnevnik.Pitajte doticnog gospodina kolika mu je plata,a kolika je plata njegovih novinara. U slobodnom vremenu izigrava pajaca kod Bate Kan Kana.Dovoljno je da na trafikama kupite najnoviji casopis VOSA,gde je covek za glavnog i odgovornog urednika postavio svoju cerku Jasminu Vlaovic,koja na cetiri strane pravi intervju sa svojim tatom i Batom.List se stampa na Ceneju,gde doticni gospodin zivi.Za to najbolji novinari koji su pratili Vojvodinu bivaju,staljinistickom metodom,skrajnuti i dislocirani na periferne polozaje,jer ne pisu kako Bata hoce.!VOJVODINO STA SI DOZIVELA.
  • Roditelj

    08.01.2012 10:54
    Hotel "Park"
    Doticni gospodin je kvadrat hotela "Park",platio po "astronomskih" 28 evra !?.Nesto mu puno stalo do nase dece.A ovaj Dusan Vlaovic,generalni direktor "Dnevnika" je prica za sebe.Naravno tu je i bivsi proterani fudbalski sudija Radisav Rabrenovic da upotpuni dekor.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport