FOTO Ajaks posle saznanja da igra sa Vošom: Slika Tadića i poruka "Brate"

Fudbaleri Vojvodine igraće protiv holandskog Ajaksa u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.
Trener Vojvodine Božidar Bandović poručio je da je Ajaks jedan od najvećih klubova u Evropi i da je čast igrati sa njima.
 
Stigla je i prva reakcija iz Ajaksa, a u pitanju su dve fotografije i jedna poruka.
Ajaks je na društvenim mrežama podelio sliku Dušana Tadića u dresu Vojvodine i holandskog kluba, a u opisu stoji "Brate", uz "tagovanje" Dušana Tadića. Poručili su i Vojvodini da se "vide uskoro".
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AFC Ajax (@afcajax)

 
Tadić je ostavio dubok trag u Vojvodine, a pogotovo u Ajaksu. Tadić je sa Ajaksom tri puta osvajao prvenstvo, dva puta kup i jednom superkup. Jedne godine je bio najbolji strelac šampionata, a 2021. je bio fudbaler godine u Holandiji.
Fudbaler koji je ponikao u Vojvodini predvodio je i Ajaks u odličnom nastupu u Ligi šampiona, kada su stigli do polufinala, pritom izbacivši Juventus i Real Madrid. Upravo ta utakmica protiv Real Madrida donela je Tadiću "desetku" od sportskog magazina L'Ekip, čime je postao tek deveti igrač u istoriji koji je to uspeo.
 
Tadić je za Ajaks igrao od 2018. do 2023. godine, kada je Amsterdam zamenio Istanbulom, obukavši dres Fenerbahčea.
 
Rukovodstvo FK Vojvodina je već nekoliko puta u javnosti otvoreno govorilo o tome da bi voleli da kapiten reprezentacije Srbije, koji ima 35 godina, karijeru završi upravo u Novom Sadu. 
  • Valdo

    21.06.2024 12:36
    Ne
    Mora da znači. Vojvodina je uvek znala i umela sa slavni klubovima Romu 5 4 u Rimu i 4 1 u NS 55 iste Rapid 4 2 u NS pa je eliminisala Milan 62 Fiorentina 68 i 77 kad smo osvojili SE Kup. Vojvodina je pobedila Ajntraht 75 Kopenhsgen Cirih Amsterdam 76 kad smo osvojili Rapan Kup. Pa 82 na turniru u Španiji slavni Klafov Notngem Forest 2 1 Karlsrue u Nemačkoj 88 3 2.Pa Bastiju 98 4 0 2013 Honved Burdu 2025 Sampdoriju 4 0 u Italiji. A sa Ajaxom smo igrali prijateljski meč 95 u Amsterdamu i bilo je 3 2 za Sjax koji je te g bio prvak Evrope sa Bergksmpom Davidsom Sedorfom. A za Vojvodinu je 2 gola dao legendarni Samardžić koji je posle tog meča otišao u slavni Fejenord kog je uveo u LŠ svojim golovima 2000
  • Zdravko

    20.06.2024 11:07
    Ma, da
    Teško da će Ajaks da ispadne u prvom kolu
  • Lepo gostovanje

    19.06.2024 17:44
    Prvo kolo, ispadanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Jedan vek "Karađorđa"

Na današnji dan, 28. juna, pre tačno sto godina, otvoren je stadion Fudbalskog kluba Vojvodina, današnji Karađorđe.