Otvoreno Evropsko prvenstvo u rvanju za kadete i juniore na Spensu: Traje do 7. jula

Prvenstvo Evrope u rvanju za kadete i juniore na Spensu svečano je otvoreno u ponedeljak, 24. juna, i trajaće do 7. jula.
Otvoreno Evropsko prvenstvo u rvanju za kadete i juniore na Spensu: Traje do 7. jula
Foto: Grad Novi Sad

U ovom takmičenju učestvuju ekipe iz 39 zemalja, a ulaz je besplatan za sve posetioce.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić istakao je da je ovaj veliki sportski događaj od posebnog značaja za Srbiju i za grad.
"Rvanje, jedan od najstarijih sportova, uvek nas asocira na snagu, borbenost i taktički um. Za razvoj ove borilačke veštine, neophodno je čuvati njenu tradiciju i ulagati u što bolje uslove za trening i odlaske na takmičenja. Mi smo tu kao, kao Gradska uprava, da ulažemo sredstva u te svrhe, ali ono što suštinski održava plamen ovog sporta, jeste strast rvača i njihova posvećenost", istakao je on.
 
Državni sekretar u ministaratvu sporta Marko Kešelj rekao je da Republika Srbija nastavlja sa organizacijom velikih sportskih manifestacija uoči predstojeće Olimpijske smotre, a da Novi Sad ima čast da ugosti najbolje svetske rvače zahvaljujući podršci svih onih koji su prepoznali značaj ovog sportskog takmičenja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Jedan vek "Karađorđa"

Na današnji dan, 28. juna, pre tačno sto godina, otvoren je stadion Fudbalskog kluba Vojvodina, današnji Karađorđe.