Voša će protiv Ajaksa igrati u Bačkoj Topoli

Fudbalski klub Vojvodina neće moći u Novom Sadu da dočeka holandski Ajaks u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Utakmica 1. avgusta igraće se u Bačkoj Topoli.
Voša će protiv Ajaksa igrati u Bačkoj Topoli
Foto: FK Vojvodina

Vest da će Vojvodina igrati protiv Ajaksa obradovala je mnoge navijače novosadskog kluba, uprkos tome što se ne nadaju mnogo da će "stara dama" proći u naredno kolo kvalifikacija za evropsko takmičenje.

Ipak, igrati protiv evropskog velikana poklon je za sebe.

Nažalost, navijači Vojvodine neće moći da gledaju i bodre svoj tim protiv Ajaksa na "Karađorđu".

Umesto toga, Novosađani će morati put Bačke Topole, na "TSC arenu".

Razlog tome su trenutni radovi na terenu "Karađorđa".

Kako je objasnila direktorka stadiona Jelena Kulpinski, u trenutku kada Vojvodina bude igrala revanš utakmicu protiv Ajaksa, biće završena polovina planiranih radova.
 
"Teren stadiona 'Karađorđe', osim hibridne trave, po prvi put će imati i grejni sistem. To je veoma bitno zbog klimatskih uslova i omogućuje nam da tokom cele godine imamo optimalnu temperaturu, što znači da vremenski uslovi neće uticati na samu igru. Osim toga, dobijamo i kompletan drenažni sistem, čime ćemo imati moderan teren po evropskim standarima. Imperativ kod inspekcije UEFA jeste upravo ovakav sistem i hibridna trava, koja je tri do četiri puta otpornija. Nju čine 98% prirodne trave i svega dva sintetička vlakna koja se ušivaju na vrlo malim razmacima po čitavom terenu, što znači da će sam koren biti čvršći i otporniji. Važno je dodati da će Vojvodina ovog leta morati da ugosti slavni Ajaks u Bačkoj Topoli, na 'TSC areni', jer ćemo tog 1. avgusta biti na otprilike polovini radova, ali nakon toga, do kraja leta, Vojvodina dobija teren po najvišim mogućim standardima", objasnila je Kulpinski.
  • Ex atletičar

    30.06.2024 19:00
    Šta bi sa obećanjima u vezi sa atletskim stadionom?
  • marko

    28.06.2024 15:41
    Karta
    Da li cemo mi sa godisnjim kartama moci na utakmicu?
  • доВла

    28.06.2024 15:33
    Ре: Stara NS schol
    Дај мани се Јовановића. Мислиш да је тата Лане добио надимак по играчу Војводине. Добро се зна за који клуб је Лане играо '90-их...
    То тата само исправља комплексе из младости!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Jedan vek "Karađorđa"

Na današnji dan, 28. juna, pre tačno sto godina, otvoren je stadion Fudbalskog kluba Vojvodina, današnji Karađorđe.