Arunovićeva i Mikec dominirali drugog dana "Velike nagrade Novog Sada"

Zorana Arunović i Damir Mikec, dominantno su stigli do pobede u takmičenju miks parova vazdušnim pištoljem drugog dana turnira "Velika nagrada Novog Sada".
Arunovićeva i Mikec dominirali drugog dana "Velike nagrade Novog Sada"
Foto: Streljački savez Srbije
Arunovićeva (Olimpik 011) i Mikec (Policajac) su prema očekivanju bili najbolji u kvalifikacijama, a u meču za zlato su prepustili samo dva poena rivalima. 
 
Najuspešniji srpski strelci u proteklih nekoliko sezona su sa 16:2 pobedili internacionalni tim koji su činili Slovenka Sonja Benčina i Boris Filipovac (BiH). Bronzom se okitio tandem mladih strelaca užičkog "Alekse Dejovića" (Olga Stojanović/Mateja Tripković).
Anđelija Stevanović, mlađa juniorka iz redova družine "Dragan Jevtić Škepo" iz Gornjeg Milanovca, stigla je do dva zlata. 
 
Bila je najbolja i u juniorskoj i u apsolutnoj ženskoj konkurenciji puškom. 
Stevanovićeva je u kvalifikacijama zabeležila 627,6 kruga i obezbedila zlato u takmičenju omladinki, a u finalu je ponovo bila prva posle izjednačene "trke" sa iskusnom Slovenkom Živom Dvoršak.
 
Treće mesto pripalo je još jednoj nadi srpskog streljaštva, Sofiji Adamović (Jedinstvo, Stara Pazova).
 
Vazdušnom puškom za muškarce pobedio je trenutno najbolji mađarski strelac ovim oružjem, Ištvan Peni sa vrlo vredna 253,2 kruga.
 
Juniorski reprezentativac Srbije Aleksa Rakonjac (Pančevo 1813) se plasirao tik iza Penija, sa 1,4 kruga zaostatka, i osvojio srebro, a danas je stigao do dva odličja, jer je ubedljivo trijumfovao u konkurenciji omladinaca. Bronzu u konkurenicji seniora osvojio je drugi mađarski reprezentativac, Zalan Pekler.
  • Izvidjac Futog

    28.06.2024 18:43
    Streljastvo
    Streljastvo je lep sport.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Jedan vek "Karađorđa"

Na današnji dan, 28. juna, pre tačno sto godina, otvoren je stadion Fudbalskog kluba Vojvodina, današnji Karađorđe.