Novosađanka Aleksandra Andrić prvakinja Evrope u džudou

Džudistkinja Aleksandra Andrić iz Novog Sada osvojila je zlatnu medalju na prvenstvu Evrope za kadete održanom u Sofiji.
Novosađanka Aleksandra Andrić prvakinja Evrope u džudou
Foto: 021 (Novosadski džudo klub)
Tako je aktuelna svetska šampionka stekla i titulu evropske šampionke u kategoriji do 70 kg.
 
Do osvajanja zlatne medalje imala je pet mečeva u kojima je ubedljivim pobedama, svojom odlučnošću, borbenošću, istrajnošću i vrhunskim džudoom sebi obezbedila titulu evropske šampionke u svojoj kategoriji, naveo je Novosadski džudo klub.
Do prve medalje na evropskim šampionatima Aleksandra je došla pobedivši najpre rivalku iz Luksemburga, pa Rumunku, te Hrvaticu u četvrtfinalu, Ukrajinku u polufinalu i u borbi za zlato je bila bolja od Ruskinje Zlate Suprunenko, koja se takmiči kao neutralna sportistkinja.
 
S obzirom na to da već ima kadetsku svetsku titulu, Aleksandra Andrić će propustiti ovogodišnju smotru na kojoj bi branila zlato, kako bi debitovala u starijoj, juniorskoj konkurenciji na Evropskom prvenstvu u Estoniji, koje je samo nedelju dana posle SP. Pored nje će iz Novosadskog džudo kluba učestvovati i Mihajlo Simin u kategoriji do 81 kg.
Na Evropskom kadetskom prvenstvu u Sofiji, Srbija je sa osvojene dve zlatne medalje i dve bronze zauzela vicešampionsku poziciju u generalnom plasmanu odmah iza Poljske (2-2-0), a iznad Nemačke (2-0-1), koja je trećeplasirana.
 
Pored Aleksandre Andrić titulom se okitio i Bogdan Veličković (do 73 kg), dok su treći bili Natalija Prolić (do 40 kg) i Boris Janković (do 66).
  • Andrija Mumović

    03.07.2024 18:13
    Bravo Andrići
    Šta reći za Aleksandru.. Kroz evropsko je prošla kao tajfun..
    Da je prošle godine nisu zaustavile sudije i glupa pravila ovo bi joj bila druga evropska titula u uzrastu kadeta, do 18 godina. Kako je vredna i radna za ovu devojku i njenog tatu trenera Mileta će se još čuti..Idemo Andrićiiii
  • Goran profa

    03.07.2024 18:03
    Sjajni dzudisti
    Sta reci nego bravo...posledica studioznog i ispravnog rada Dzudo saveza Srbije na svim nivoima...bravoo jos jednom!
  • Урош

    03.07.2024 14:29
    Браво
    Свака част

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Jedan vek "Karađorđa"

Na današnji dan, 28. juna, pre tačno sto godina, otvoren je stadion Fudbalskog kluba Vojvodina, današnji Karađorđe.