Sin Željka Rebrače novo pojačanje košarkaša Vojvodine, kapiten Ljubičić produžio ugovor

KK Vojvodina se priprema za narednu sezonu u kojoj je očekuje uporedan nastup u dva takmičenja, Košarkaškoj ligi Srbije i ABA 2 ligi.

Posle Marka Jagodića - Kuridže, redovima novosadskih crveno- belih pristupio je i Filip Rebrača.

Ovaj 205 cm visoki krilni centar je inače sin predsednika kluba, nekadašnjeg reprezentativca Željka Rebrače.

Nakon što je završio studije u SAD, Filip je još dve godine igrao sa druge strane Atlantika da bi prošlu sezonu proveo u ekipi čačanskog Borca.

Nastupao je u proseku 14 minuta i imao 4,9 koša i 2,8 skoka po utakmici.

Filip važi kao igrač koji može da igra na više pozicija i kao košarkaš kome je igra u odbrani jaka strana.

Inače, kapiten i najiskusniji igrač Marko Ljubičić produžio je ugovor za još jednu godinu, pa će od jeseni predvoditi tim u pohodu na ABA ligu. Biće to peta uzastopna sezona kako nosi crveno- beli dres.

Ujedno, trener Miloš Isakov-  Kovačević već od ranije može da računa i na Banjca, Džonsona i Bumbića, tu su i donedavni juniori Luka Savanović i Marko Vučković, dok su pregovori sa Stefanom Savićem i Lukom Ašćerićem sasvim pri kraju.

U novosadskom klubu i dalje rade na pojačanjima, posebno na bekovskim pozicijama. Podsetimo, klub je napustio bek Luka Nedljekov, pošto je protekle sezone retko dobijao priliku da zaigra, pa se odlučio da pređe u Hercegovac iz Gajdobre. Priključio mu se i mladi Bogdan Zagrađanin, planirajući da u nižem takmičarskom rangu "nakupi" više minutaže u igri pre nego što se vrati crveno- belima.

  • Koma

    14.07.2024 15:59
    Koma
    Pa kad može Brini kod tate Lebrona u Lejkerse može i Rebarca mladi kod tate u Vojvodinu.
  • Lale

    13.07.2024 11:47
    Za ovo se tata borio... Mada koliko se trudio, mogao ga je bar u Zvezdu...
  • Željko SNS

    13.07.2024 11:01
    Viša sila
    Pa bila bi dobra statistika samo da nije umro onaj penzioner što je i dalje bio direktor Saveznog zavoda za statistiku i za SNS brojao glasove...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Vojvodina izgubila od Napretka

Fudbaleri Vojvodine izgubili su večeras na "TSC areni" od ekipe Napretka rezultatom 1:2 u šestom kolu Mocart Bet Superlige Srbije.