Miloš Isakov Kovačević ostaje trener košarkaša Vojvodine, Vraneš umesto Škripca

Miloš Isakov Kovačević i KK Vojvodina produžili su saradnju za još godinu dana, uz mogućnost da se ugovor automatski produži za dodatnih 12 meseci.
Time mladi, ali već afirmisani, stručnjak dobija priliku da košarkaše Vojvodine uvede u ABA ligu, vodeće regionalno takmičenje, što je predstojeće sezone glavni cilj novosadskog kluba. 
 
Biće to Kovačeviću peta uzastopna sezona u klubu od kojih je prve dve proveo kao pomoćnik Muti Nikoliću, poslednje dve kao prvi trener seniorskog tima, kad mu je najbliži i zahvalni saradnik bio Stefan Škripac. Isti dvojac je pre toga uspešno radio u lokalnom Veterniku.
Međutim, odnedavno u klubu je došlo do promena. Škripac se zaposlio van kluba, pa su Kovačević i Vojvodina potražili novog pomoćnika prvom treneru. 
 
Odlučili su se za Zorana Vraneša, u sportskoj branši poznatog kao dugogodišnjeg trenera pojedinih mlađih selekcija u košarkaškom savezu Srbije. Prethodno je mladi stručnjak imao uspeha u radu sa kadetima i juniorima Spartaka.
Do promene trenera došlo je i u juniorskom pogonu Vojvodine. Dosadašnji trener Aleksandar Čolić je na putu da karijeru nastavi u inostranstvu, pa se uprava angažovala da pronađe novog specijalistu za rad sa mladim košarkašima. 
 
Postignut je dogovor sa Milanom Tubićem, trenerom koji se bezmalo četvrt veka ističe baš po rezultatima u razvoju mlađih igrača. Sam ugovor biće potpisan u narednim danima, nakon što novi trener crevno-belih junoša okonča obaveze prema juniorskoj selekciji Srbije (do 18 godina) koja ovih dana odlazi na prvenstvo Evrope.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Vojvodina izgubila od Napretka

Fudbaleri Vojvodine izgubili su večeras na "TSC areni" od ekipe Napretka rezultatom 1:2 u šestom kolu Mocart Bet Superlige Srbije.