Voša minimalno izgubila u Amsterdamu, za sedam dana revanš u Bačkoj Topoli

Fudbaleri Vojvodine izgubili su u gostima od ekipe Ajaksa na prepunoj "Johan Krojf areni" rezultatom 1:0 u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.
Voša minimalno izgubila u Amsterdamu, za sedam dana revanš u Bačkoj Topoli
Foto: FK Vojvodina
Voša je prva pripretila u trećem minutu kada je Njegoš Petrović iz velike udaljenosti gađao preko gola.
 
I nakon toga, Voša je kontrolisala igru na sredini, Savićević se odlično kretao između linija i povezivao ostale saigrače, te u prvih 20 minuta Ajaks nije bio ni blizu opasne zone.
U 22. minutu Ajaks je prvi put šutirao ka golu Carevića, sa nekih 20 metara.
 
Dva minuta kasnije, sa slične pozicije oprobao je i Henderson, opet je Carević dobro intervenisao i odbio loptu u korner.
U 31. minutu Ajaks je uputio najopasniji udarac, iskosa sa desne strane gađao je Rasmusen, Carević je paradom odbio opet u korner.
 
Nakon udarca iz ugla, Voša je uzvratila posle dobre kontre koju je povukao Ivanović, odložio do Savićevića ovaj pronašao Serija, koji je uneo loptu u sredinu i potom gađao pored stative sa nekih 20 metara.
 
U 34. minutu Ajaks je bio najbliži golu, posle akcije po levoj strani, Tejlor je prihvatio loptu od Hata i potom pogodio mesto gde se spajaju prečka i stativa.
 
Pet minuta kasnije, Voša se odbranila posle tri pokušaja u jednom napadu, a blistao je Crnomarković koji je izblokirao udarce Tejlora pa Borhesa, da bi na kraju Akpom glavom gađao pored stative.
 
Do odlaska na odmor, Ajaks je imao još jednu dobru priliku, kada je Renš iskosa sa desne strane šutirao pored stative, ali promene rezultata nije bilo, pa se na pauzu otišlo bez pogodaka.
 
Početak drugog poluvremena protekao je u velikoj borbi na sredini terena i bez izrazitih šansi, ali uz dovoljno varnica na sredini terena. Voša je povremeno uspela da se oslobodi pritiska i da kreira napade, ali bez opasnijih udaraca ka golu Ajaksa.
 
U 61. minutu Petrović je pokušao ponovo sa distance, šutirao je pored gola, a odmah nakon toga, Farioli je napravio dve promene, pošto su ušli Berghaus i Gods umesto Fic-Džima i Rasmusena.
 
U 65. minutu Seri je probio po levoj strani, došao do opasne zone i poslao povratni pas do Poletanovića, čiji je udarac sa distance izblokiran.
 
Ajaks je prvi put šutirao u drugom poluvremenu tek u 68. minutu, kada je Akpo gađao glavom u dobro postavljenog Carevića.
 
Voša je imala odgovor i to najbolji od početka utakmice: Ivanović se izvukao u prazan prostor, prihvatio loptu i potom snažno gađao, golman Pasver je uspeo da odbije rukama loptu. Nakon toga, Ivanović je izašao iz igre, a Vukanović bio prvi igrač Vojvodine sa klupe i posle nekoliko sekundi je umalo izrastao u heroja.
 
U 73. minutu Vojvodina je zagrmela i nadjačala 50.000 navijača kada je Seri maherski spojio Vukanovića sa golom, a ovaj je bocnuo pored golmana, ali je stativa sačuvala Ajaks.
 
Farioli je odmah reagovao novim izmenama, Van den Bomen i Rajhof su zamenili Akpoma i Tejlora, pa je Ajaks krenuo u poslednju ofanzivu.
 
U 86. minutu, odbrana Vojvodine je poklekla, posle centaršuta sa leve strane, Van den Bomen je glavom pogodio uz samu stativu i do tada nesavladivog Carevića savladao za 1:0.
 
Voša je pokušala da se vrati i izjednači, a u 89. minutu Vukanović je gađao glavom, pravo u golmana Pasvera, što je bila i poslednja šansa na utakmici.
 
Voši je malo nedostajalo da dođe do velikog remija, ali i dalje ima aktivan rezultat pred revanš za sedam dana u Bačkoj Topoli.
  • Boki

    26.07.2024 11:40
    Šteta, svaka cast treneru na postavci, taktickoj i psihičkoj ali zbog dve loše izmene na kraju primismo go...
  • Petar

    26.07.2024 08:55
    Novosadjanin
    Prvo gol u gostima da vazi dva je ukinut pre sigurno 1 god,tako da prvo se informises pa onda dodjes ovde da botujes,pre 2 god klub bi pred gasenjem a sada jedva nas pobedi ajaks,ovaj zbiljic od kada je dosao krenulo svasta da se deaava i radi,al naravno ni to nije dosta novosadjanima.gledaj te sa druge strane to sve,sprema se kroz neki period da sve bude lepo i kako treba da decu mozete odvesti na stadion i avi uzivati,dajte nekada nekom podrsku za nesto,malo pozitivno da bude,kakavi ste to ljudi
  • Vozim se autobusom

    26.07.2024 07:13
    Što kukate sada?!
    Što kukate sada zbog stadiona?!
    Hoćete da nam zidaju još 5 nacionalnih stadiona, pa posle da pišete "a decu lečimo SMSom"?
    Ne treba nam nijedan, i ono što imamo je previše!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Vojvodina izgubila od Napretka

Fudbaleri Vojvodine izgubili su večeras na "TSC areni" od ekipe Napretka rezultatom 1:2 u šestom kolu Mocart Bet Superlige Srbije.