SK: Fudbaleri Novog Sada odbili da nameste utakmicu protiv Mladosti sa Satelita

Fudbaleri Novog Sada odbili su da učestvuju u nameštanju utakmice u duelu sa gradskim rivalom, Mladosti GAT, u poslednjem kolu plej-auta Prve lige Srbije prošle sezone.
Kako piše Sport klub, Novi Sad je na poluvremenu vodio 2:0. Bez obzira na tu pobedu, Novi Sad bi ispao u niži rang, dok je Mladosti bio potreban bod da obezbedi ostanak u drugom rangu domaćeg fudbala.
 
Prema pisanju sportskog portala, na poluvremenu je od fudbalera zatraženo da dozvole protivnicima da prime dva gola, što su oni odbili. 
Novi Sad je na kraju savladao Mladost sa 2:0, ali je klub sa Satelita ostao u Prvoj ligi Srbiji zahvaljujući rezultatu iz duela između Vršca i Kolubare.
 
Ceo slučaj, poslednja tri meseca, "okupirao" je razgovore unutar strogo fudbalske javnosti.
O čudnim dešavanjima na GAT areni govorio je i Mirko Poledica, predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera "Nezavisnost", na dan kasnije održanoj sednici Skupštine Fudbalskog saveza Srbije. Delegati najvišeg tela srpskog fudbala, podsetimo, odbili su predloge da diskutuju o nameštenim utakmicama Super i Prve lige, zbog čega se između ostalog iz skupštinskog saziva kasnije povukao i Nemanja Vidić.
 
Prema očekivanjima, pokušaj nameštanja utakmice Mladost GAT – RFK Novi Sad (0:2) iz 26. maja dobiće i treće poluvreme. Nezvanično, postoje i jasni dokazi o dešavanjima uoči i tokom meča, pa bi kompletan slučaj mogao brzo da iskoči iz fudbalskih i postane predmet sudskih organa.
  • Dejan

    20.08.2024 15:58
    Klasika,sećam se proleter sa sl bare kad igro u srpskoj ligi,a mi u maxbetu .Neki lik ulazi i stavlja na golove 7+ moglo 5000din kvota 20 i došlo.Drugi vikend došlo prelaz iz 1-2 a treći vikend ništa od tih liga nije se moglo igrati...
  • Sinišije

    20.08.2024 15:32
    Šta li se ovde valja iza brda, dve SNS struje ratuju, Galens vs Gat, živ nisam da saznam!
  • FK TSK

    20.08.2024 15:01
    Ulazak u vojvođansku ligu
    Pretnje od strane prepoštenih GAT-ovaca. Setite se poslednje utakmice u prvenstvu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Vojvodina izgubila od Napretka

Fudbaleri Vojvodine izgubili su večeras na "TSC areni" od ekipe Napretka rezultatom 1:2 u šestom kolu Mocart Bet Superlige Srbije.