Voša dovela novog plejmejkera - potpisao Dejšon Skuči Smit

Dejšon Skuči Smit novi je plejmejker Košarkaškog kluba Vojvodina.
Posle gotovo dva meseca neizvesnosti, košarkašima Vojvodine pristigao je novi plejmeker.  
 
Reč je o tridesetogodišnjem Amerikancu Dejšonu Skučiju Smitu koji je pre tri sezone igrao za Megu i ostavio odličan utisak. 
Plejmejker visok 188 centimetara prošlu sezonu je igrao u Litvaniji, u dresu Juventus Utena. Proglašen je najboljim graditeljem igre u ligi i izabran je u petorku godine. U 34 odigrane utakmice imao je u proseku 12.8 poena, 5.7 asistencija i 2.3 ukradene lopte.
 
Nastupao je i za poljski Start Lublin, te grči Pristeri, australijski Cairns Taipans. 
Na samom početku profesionalne karijere igrao je i američku NBA lige, godinu dana u Cleveland Charge. Tu je u proseku beležio 14.3 poena i 8.1 asistenciju.
 
Smit je peto pojačanje novosadskih košarkaša ove sezone i njegovim dolaskom Vojvodina je kompletirala sastav za predstojeću sezonu, a cilj, ulazak u ABA ligu, može da izbori jedino ako posle ligaškog dela i razigravanja bude najbolja u ABA 2 ligi.
  • Vlada

    29.08.2024 14:12
    Jer Srbija i Vojvodina nemaju decu talentovanu za kosarku. Pardon, imaju ali kao sirovinu za izvozne aranzmane Miska Raznjatovica and Co. Samo se ugledajte na Bg blizance i arcite pare ovog naroda na ispusene "NBA" mustikle a kad vam se jednog dana zavrne budzetska slavina, sve ce da se raspadne.
  • Voša

    29.08.2024 13:55
    Vošale!
  • Anonimus

    29.08.2024 13:46
    Biće dobre košarke u Novom Sadu ove jeseni...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport