Marko Mladenović novi napadač Vojvodine

Dosadašnji napadač Ajntrahta iz Frankfurta Marko Mladenović novi je član Vojvodine.
Marko Mladenović novi napadač Vojvodine
Foto: FK Vojvodina
U pitanju je 19-godišnji vezni igrač, a sa Vošom je potpisao ugovor na četiri godine. On je rođen u nemačkom Nirtingenu, ali ima srpske korene, pa je izabrao da nastupa za reprezentaciju Srbije. Mladenović je upisao osam nastupa za U-19 selekciju Srbije i postigao je dva gola.
 
Mladenović je u dresu Ajntrahta debitovao u Bundesligi, ali je uglavnom igrao u U-19 Bundesligi, u kojoj je imao odličan učinak od čak 20 golova i 19 asistencija na 43 utakmice.
Mladenović je poručio da je srećan zbog dolaska u veliki klub kakav je Vojvodina.
 
"Vojvodina je veliki klub, i Novi Sad je veliki grad, tako da sam mnogo srećan što sam došao ovde. Imao sam pozitivne razgovore sa klubom i spreman sam na sve izazove i obaveze koje me čekaju. Uvek sam davao sve od sebe, bio sam 11 godina u Štutgartu i potom još dve u Ajntrahtu gde sam i debitovao za prvi tim. Posle razgovora sa sportskim direktorom shvatio sam da je ovo najbolja odluka za mene", rekao je Mladenović.
On je zadužio dres sa brojem 11 i biće odmah na raspolaganju stručnom štabu.
 
"Fizički sam potpuno spreman, radio sam sve vreme tokom priprema i na raspolaganju sam ekipi i stručnom štabu. Daću sve od sebe da zajedno napravimo dobre stvari i da se okrenemo utakmicama koje su pred nama", istakao je Mladenović.
 
Sportski direktor Marko Jovanović takođe je izrazio zadovoljstvo zbog Mladenovićevog potpisa.
 
"Marka smo pratili duže vreme, gledali smo ga i kod selektora Srbije Krivokapića i mislimo da je to ono što nam fali, taj neki brži vezista kakav je Mladenović. Gledali smo i njegov debi u Ajntrahtu i teško da možemo ovakvog igrača da nađemo kod nas. Posle dugih pregovora konačno smo uspeli da se dogovorimo", otkrio je Jovanović.
 
On je podvukao da je Mladenović drugačiji tip igrača od Marka Veličkovića, te da kao bonus igrači neće biti međusobna konkurencija.
 
Jovanović je najavio još pojačanja do kraja prelaznog roka.
 
"Blizu smo potpisa sa jednim napadačem, preostala je još papirologija između klubova. Mislim da će nam se pridružiti sutra ili prekosutra, pošto ima obaveze sa svojom reprezentacijom. Takođe, pregovaramo sa još jednim ofanzivnim igračem i mislim da ćemo zatvoriti prelazni rok sa dva pojačanja", rekao je Jovanović.
 
On je za kraj potvrdio i da će Nemanja Krtolica ostati trener prve ekipe.
 
"Imamo potpuno poverenje u njega, dugo je u klubu i mislimo da je zaslužio ovu šansu. Na njemu je da, uz našu pomoć, da ostvarimo ciljeve sa njim", zaključio je Jovanović.
  • Фризер Џо

    09.09.2024 22:49
    Чим дође у Војводину мора да је добар
  • Novo naselje fkv

    09.09.2024 20:20
    Lepe vesti... Samo napred Vojvodina!
  • Sava

    09.09.2024 20:13
    Dobro došao
    Samo me interesuje zar naš podmladak nemože da izbaci igrača tog kvaliteta? Svi mi želimo da gledamo decu koja su prošla vošinu školu? Šta je s Grujićem i njegovom školom? Treba ga oterati iz kluba jer takvog igrača je trebao on da "iškoluje"??

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport