Voša protiv Bosne na Spensu na startu ABA 2 lige

Košarkaši Vojvodine dočekaće na Spensu ekipu Bosne u sredu, 25. septembra, u prvom kolu ABA 2 lige, sa početkom u 20 časova.
Voša protiv Bosne na Spensu na startu ABA 2 lige
Foto: 021.rs
Novosađani će već na početku takmičenja imati priliku da gledaju zanimljiv meč, jer će Vojvodina ugostiti sarajevsku Bosnu, nekadašnjeg šampiona Evrope iz vremena Jugoslavije.
 
Prošle sezone su Novosađani dva puta savladali Sarajlije, ali je Bosna tokom letnje pauze znatno pojačala redove i važi za jednog od favorita u ligi. Tokom pripremnog perioda uspeli su da pobede i Dubai.
Nasuprot tome, Vojvodina se pokazala prilično trapava u angažovanju novih igrača. Ipak, crveno-beli su sasvim solidan tim i sposobni da, pogotovo na domaćem terenu, pobede bilo kog ABA 2 rivala. 
 
Kapiten Marko Ljubičić ističe da tim nikada ranije nije bio toliko dobar na spoljnim pozicijama i smatra da je, bez obzira na neizvestan nastup povređenih Jagodića i Dilinga, red da takmičenja započnu pobedom pred svojim navijačima.
Ove sezone sistem nadmetanja u ABA 2 ligi je bitno drugačiji spram ranijih godina. Odustalo se od turnira, a timovi su podeljeni u četiri grupe sa po četiri učesnika. Vojvodina je u društvu sa Sutjeskom, Rabotničkim i Bosnom, igra svako sa svakim po dve utakmice. 
 
Dve prvoplasirane ekipe se kvalifikuju za drugi krug u kome će timovi ponovo biti razvrstani u dve četvoročlane grupe. Ponovo se igra ligaški po dve utakmice, a dve najbolje iz obe grupe idu u polufinale.
 
Nadmetanje se nastavlja tako što prvak jedne grupe igra protiv drugoplasiranog iz druge na dve dobijene utakmice. Pobednici će u finalu, opet na dva dobijena susreta, odlučiti ko će biti najbolji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport