Košarkaši Vojvodine trijumfom protiv Bosne počeli nadmetanje u ABA 2 ligi

Košarkaši Vojvodine su već na startu ABA 2 lige nadmašili glavnog rivala Bosnu sa 77:68 i tako pokazali da će se i ove godine boriti za sam vrh tabele i plasman u vodeće regionalno nadmetanje.
Košarkaši Vojvodine trijumfom protiv Bosne počeli nadmetanje u ABA 2 ligi
Foto: 021.rs
Po četvrtinama rezultat je glasio 19:17, 18:25, 21:10, 19:16. 
 
Blizu 1.000 gledalaca u Maloj dvorani Spensa je uživalo u divovskoj borbi dve momčadi koje se odlikuju veoma snažnom igrom u odbrani i na kraju pozdravilo pobedu svojih ljubimaca.
Crveno-beli su dobro počeli susret, čvrsto su u reketu blokirali protivničke centre, te u prvih sedam minuta postigli čak četiri trojke i dostigli šest poena prednosti. Gosti se nisu predavali, agilni plej Vest je i upošljavao saigrače i postizao koševe, dok je neobično snažni Šalić trojkama uzvraćao domaćinu. 
 
U drugoj četvrtini došla je do izražaja snaga visokih sarajevskih momaka koji su postupno, ali uporno sustižući rivala uspeli da preokrenu rezultat i trojkom Vesta u poslednjoj seknudi prvog dela na poluvreme odu sa pet poena prednosti.
Trener domaćeg tima Miloš Isakov Kovačević je u pauzi ne samo posavetovao da se igra još snažnije u odbrani, već je na parket poslao petorku u sastavu Smit, Banjac, Aščerić, Jagodić, Rebrača. Pokazalo se da je to bio pravi potez. U izuzetno čvrstoj igri uspeli su da naprave preokret. 
 
U četvrtoj deonici susreta tim Vojvodine je uspeo da parira naletima gostiju da ponovo dođu u vođstvo, pa su Novosađani nadmašivši jakog rivala ne samo osvojili prve bodove, već i pokazali da će i ove sezone imati tim za sam vrh tabele.
 
Svi košarkaši Vojvodine zaslužuju pohvale za pobedu koja podiže moral, posebno raspoložen je bio Jagodić, koji je potpuno blokirao uzdanicu Sarajlija Petra Kovačevića, dok je Luka Ašćerić sa 19 poena bio najefikasiji. U timu Bosne najbolji utisak ostavili su Vest sa 19 i Šalić sa 16 poena.
U sledećem kolu ABA 2 lige Vojvodina će 8. oktobra na Spensu ugostiti skopski Rabotnički. 
 
U međuvremenu, na programu je prvo kolo Košarkaške lige Srbije u kome Novosađani 4. oktobra u Smederevskpoj Palanci igraju protiv domaće Mladosti, novajlije u ligi.
  • basketaner

    26.09.2024 10:01
    Bio sam juče na utakmici. Voša je loša a bosna je još gora. To je bilo jedno mučenje od utakmice. Prosto rečeno i jedni i drugi su izuzetno spooooori. Bosna igrala sa 5-6 igrača i kako su se punili faulovima tako je počela da zaostaje. Apsolutno najbolji igrač utakmice je bio bosanski centar (br. 16) ne znam kako se zove nije ni važno ali kad su on i onaj njihov amer sa brojem 2 fasovali lične utakmica je bila praktično završena jer nemaju nikakavu klupu.
  • Anonimus

    26.09.2024 07:48
    Na početku pravi podstrek za celu sezonu, pobeda protiv jake Bosne!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport