Vojvodina savladala Mladost na startu Košarkaške lige Srbije

U prvom kolu Košarkaške lige Srbije, košarkaši Vojvodine su u Smederevskoj Palanci savladali Mladost sa 80:64, nakon čvrste i sigurne igre, pri čemu su imali i odličan šut za tri poena.
Vojvodina savladala Mladost na startu Košarkaške lige Srbije
Foto: 021.rs (ilustracija)
Po četvrtinama rezultat je glasio 22:14, 20:16, 23:12, 15:22.
 
Sve do četvrte deonice procenat realizacije "trica" je iznosio izvanrednih 55 odsto, ali su, opušteni u poslednjoj četvrtini, crveno beli pucači popustili.
Vojvodina je odlično započela utakmicu i već posle pet minuta stekla osam poena prednosti, koja je do poluvremena i uvećana. 
 
U trećem delu domaćini nisu mogli uzvratiti na presing gostiju koji su ovaj deo susreta dobili sa 23:12. U poslednjoj četvrtini igrači Mladosti su iskoristili opuštenost crveno belih košarkaša i umanjili poraz.
Trener Miloš Kovačević pružio je priliku svoj dvanaestorici igrača, najefikasniji je bio centar Stajčić sa 17 poena, dok su Banjac i Džonson bili zapaženi po preciznim tricama. Banjac je pogodio svih pet šuteva, dok je Džonson od četiri pokušaja tri puta bio uspešan. 
 
U domaćem timu nešto bolji su bili krilni centri Papić i Nikolić.
 
U sledećem kolu KLS Vojvodina naredne subote ugošćuje beogradski Dinamik. Prethodno, u utorak, crveno-beli su u okviru drugog kola ABA 2 lige domaćin skopskom Rabotničkom.
  • Anonimus

    04.10.2024 22:32
    Očekivano dobar početak. Ove sezone jurišamo na ABA ligu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voši bod protiv Radničkog

Fudbaleri Vojvodine remizirali su na "Karađorđu" sa ekipom Radničkog rezultatom 3:3 u 10. kolu Super lige Srbije.