Fudbaleri Vojvodine ubedljivi protiv Spartaka u vojvođanskom derbiju

Fudbaleri Vojvodine pobedili su u gostima ekipu Spartaka rezultatom 4:0 u 11. kolu Super lige Srbije.
Fudbaleri Vojvodine ubedljivi protiv Spartaka u vojvođanskom derbiju
Foto: FK Vojvodina
Golove za Vojvodinu postigli su Jusuf Bamidele u šestom iz penala i potom Kejleb Seri u 39. i 59. i Dragan Kokanović u 73. minutu.
 
Voša je povela već u uvodnim minutima i to iz penala golom Jusufe Bamidelea. Prethodno je u četvrtom minutu Seri prošao po levom boku, ušao u šesnaesterac, a Kajki ga je oborio i sudija je pokazao na belu tačku. Bamidele je namestio loptu i gađao u desni ugao za 0:1.
Spartak je uzvratio posle primljenog gola, prvu veliku šansu imao je Tomović, koji je nakon Bijelovićevog pasa šutirao iz pet metara, a Gočmanac je upisao prvu intervenciju.
 
Voša je novu šansu imala u 15. minutu, ponovo je Seri prošao opet po levom boku, ušao u šesnaesterac, želeo je proigra usamljenog Bamidelea, ali je izblokiran.
U 26. minutu domaći su ostali sa igračem manje, pošto je direktan crveni karton zaradio Prijović. On je oštrim startom oborio Kokanovića, a nakon intervencije iz VAR sobe glavni sudija je umesto žutog, pokazao crveni karton levom beku Spartaka.
 
Brojačnu prednost Vojvodina je iskoristila u 39. minutu, kada je Seri izveo novu bravuru, posle tipičnog solo prodora po levom boku i ulaska u sredinu, gađao je dalji ugao i uz samu stativu pogodio za 0:2.
 
Voša je imala prvu šansu i na startu drugog poluvremena, u 55. minutu Kokanović je oprobao udarac sa distance, golman Vulić je izbio loptu u korner. Tri minuta kasnije, Đorđević je centrirao sa levog boka, Bamidele je gađao glavom, Vulić je sačuvao svoju mrežu.
 
A onda, minut i po kasnije, Seri je izveo najlepšu solo akciju i postigao najlepši gol u dresu Vojvodine. Spustio se sa desne strane kroz čitav šesnaesterac, prošao svoje čuvare i potom poslao loptu u sam gornji levi ugao za 0:3.
 
Voša se tu nije zaustavila, u 73. minutu Kokanović je postigao svoj prvenac u dresu "stare dame". Đorđević je centrirao sa levog boka na drugu stativu, a Kokanović uhvatio volej iz prve za 0:4.
Poslednje uzbuđenje desilo se u 87. minutu pred golom Vojvodine, kada je Mijailović posle akcije iz prekida, ostao sam na drugoj stativi, sa pet metara gađao je pored stative.
 
Voša je do kraja čuvala loptu, igrala sigurno i nije dozvolila rivalu da dođe do opasne zone, te je tako sačuvala ubedljivu prednost za važnu pobedu posle remija sa Radničkim i poraza od Novog Pazara.
 
Sada sleduje reprezentativna pauza, a nakon toga, Vojvodina gostuje Jedinstvu sa Uba.
  • Huncut

    06.10.2024 21:08
    Vojvodjanski derbi, lepo zvuci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voši bod protiv Radničkog

Fudbaleri Vojvodine remizirali su na "Karađorđu" sa ekipom Radničkog rezultatom 3:3 u 10. kolu Super lige Srbije.