Voša u spektakularnoj utakmici pred punim tribinama poražena od Kila

Rukometaši Vojvodine izgubili su od nemačkog Kila sa 28:32 (15:18) u utakmici 2. kola E grupe Lige Evrope
Voša u spektakularnoj utakmici pred punim tribinama poražena od Kila
Foto: RK Vojvodina
Nezapamćen spektakl u kome je Vojvodina dobrano namučila jedan od najtrofejnijih timova Evrope. Kil je vodio od početka do kraja susreta, ali su Novosađani nekoliko puta spuštali na minus 2. U drugom poluvremenu je Vojvodina skoro sustigla najveću prednost protivnika od 7 golova. Imala je Voša dva napada da se potpuno priključi, ali je sjajno branio golman Volf.  Vojvodina je u brzom ritmu napadala na razne načine. Dosta asistencija, ali i tehničkih grešaka kao posledica moranja da se igra u takvom ritmu što zahteva svetski rukomet. Teško je odbrana Voše, koliko god se trudila, izlazila na kraj sa gorostasima iz Kila, posebno sa pivotmenima Vinčekom i Pekelerom. 
U Vojvodini je najefikasniji bio levi bek Milan Jovanović sa 7 golova, desni Jovica Nikolić postigao je 5, a po četiri krila Vukašin Vorkapić i Ahmed Husein. Golmani Andrej Trnavac u prvom, a Fran Lučin u drugom poluvremenu imali su svoje minijature, ali nedovoljno za potpuni egal protiv četvorostrukog evropskog prvaka i klupskog šampiona sveta. 
Posebno treba istaći atmosferu. Skoro 7.000 gledalaca što je rukometni klupski rekord. RK Vojvodina je bila prinuđena, usled ogromnog interesovanja, da proširi kapacitet dodatnim tribinama postavljenim iza golova, uz otvaranje galerije na zapadu kako bi svi zainteresovani bili u prilici da vide najbolji svetski tim današnjice. Na desetine osnovnih škola, mališana, oko 2.000, bodrilo je Vojvodine i još najmanje 2.000 mladih rukometaša iz škola rukometa, kao i mnogobrojnih seniorskih klubova širom zemlje, ali iz Republike Srpske. Utakmici su prisustovali i ostali ljubitelji rukometa, uz najvatrenije pristalice iz navijačke grupe Firma u atmosferi za pamćanje. 
 
Vojvodina ima polovičan učinak pošto je na startu grupe, prošle sedmice, slavila protiv Nexea u Našicama sa 36:35. Naredna utakmica je možda i najvažnija u borbi za prolaz u Top 16, kada će Vojvodina dočekati špansku Tolaravegu u SC Slana Bara. Taj meč će se igrati u utorak, 22. oktobra od 20.45 časova. Detalji o podeli ograničenih 2.000 karata će više biti saopšteno narednih dana.
  • Klisanin

    16.10.2024 07:33
    Tesko da su bile pune tribine, objektivn 30% sedista je bilo prazno i sve ovo sto je bilo sinoc od publike bi stalo i na Slanu Baru gde bi bila spektakularna atmosfera. Steta je sto se sinoc igralo na Spensu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport