Lalatović pred OFK Beograd: "Gospodski derbi" u Novom Sadu čekam 3.143 dana

Fudbaleri Vojvodine dočekaće u subotu ekipu OFK Beograda, u 13. kolu Superlige Srbije. Biće to prvi meč na "Karađorđu" za Nenada Lalatovića otkad se vratio u Vojvodinu.
Lalatović pred OFK Beograd: "Gospodski derbi" u Novom Sadu čekam 3.143 dana
Foto: 021.rs
U pitanju je meč koji ima veliku draž, stari novosadsko-beogradski derbi, duel sportskih prijatelja van terena i velikih rivala na travnjaku. 
 
Utakmica je to s predznakom "gospodski derbi", jer njihovi dueli nemaju ni skandale, ni incidente, već pravu fudbalsku priču.
O kakvom odnosu se radi govori i to što su Vošini navijači pre više od dve godine apelovali na upravu novosadskog kluba da pomogne "romantičarima" koji su tada bili pred gašenje. 
 
Kako su naveli, OFK Beogradu treba da se pomogne, pa makar Vojvodina ne dovela pojačanje u svoje redove.
Ovaj meč se dugo čekao, prošlo je 3.143 dana od poslednje međusobne takmičarske utakmice između Vojvodine i Beograda. Biće to 122 susret, Voša je slavila u 39 navrata, OFK Beograd u 41, a isto toliko puta se igralo bez pobednika.
 
"Vežu me lepe uspomene za OFK Beograd i Karaburmu gde sam odrastao, ali moja najveća emocija je Vojvodina. Čeka nas sigurno jedan sjajan meč, pravi derbi, vidim nagoveštaje dolaska velikog broja navijača oba tima i to je prava uvertira za utakmicu koja je zaista posebna i na nju se dugo čekalo", kaže Nenad Lalatović.
 
Po njegovim rečima, u pitanju je sjajna ekipa koja igra odlično i zasluženo se nalazi na trećem mestu na tabeli.
 
"Biće to izuzetno težak meč, ali ambicije Vojvodine su uvek iste na svakoj utakmici. Želimo pobedu i da počnemo da gradimo nepobedivost na našem terenu. U prethodne dve utakmice kod kuće, Vojvodina ima remi i poraz, želimo da to odmah prekinemo i okrenemo neku drugi priču", dodaje trener Vojvodine.
 
On je pozvao sve navijače da dođu na utakmicu, ne zbog njega, već zbog igrača i Vojvodine.
 
"Želja mi je pun 'Karađorđe' na svakoj utakmici Vojvodine i istinski verujem da ćemo do dočekati. Momci dobro rade i treniraju, jesu naporni treninzi, ali samo tako možemo da vratimo Vojvodinu tamo gde joj je mesto, u vrh srpskog fudbala", zaključuje Lalatović.
 
Ulaznice za meč koji se igra u subotu, od 20 časova, mogu se kupiti na dan utakmice na blagajni stadiona "Karađorđe" ili prodajnim mestima Gigstix.
Svi za Bojana
 
FK Vojvodina nastavlja praksu da utakmice u Novom Sadu imaju i humanitarni karakter. Deo prihoda od ulaznica odlazi na račun Bojana Matavulja. FK Vojvodina poziva sve da zajedno pomognemo da se mladi Bojan oporavi posle teške saobraćajne nesreće. Osim kupovinom ulaznica, pomoć možete poslati slanjem sms poruke sa tekstom 1455 na broj 3030 (cena sms poruke je 200 dinara).

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Lalatović: Sami sebi smo dali gol

Trener Vojvodine Nenad Lalatović rekao je, nakon remija sa Jedinstvom na Ubu, da je ekipa u poslednjih 20 minuta igrala onako kako on želi.