Visok poraz košarkaša Vojvodine u Nikšiću

U trećem kolu ABA 2 lige Vojvodina je gostovala u Nikšiću gde je od Sutjeske ubedljivo poražena sa 96:79.
Visok poraz košarkaša Vojvodine u Nikšiću
Foto: Pixabay
Predvođen bekovima Lukeom i Vebsterom domaći tim je od starta krenuo silovito i već posle šest minuta vodio je sa dvanaest poena razlike. 
 
Do kraja prve četvrtine i posebno u drugoj četvrtini Novosađani su zaigrali smirenije i bolje te su na poluvreme otišli sa minusom od samo tri poena, 39:42.
No, u trećoj deonici razgoropadio se korpulentni centar Sutjeske Barović i neprekidno je punio koš gostiju. Kasnije je do svojih pet minuta došao i veteran Spasojević, te su ovaj period domaći dobili sa čak 28:13. 
 
U poslednjih deset minuta crveno-beli su uspeli da ublaže poraz.
Neuspeh u Nikšiću je prvi poraz Vojvodine ove jeseni, a došao je nakon veoma blede igre. Dok su u prethodnim utakmicama Novosađani imponovali dobrim šutevima sa veće distance, ovog puta šut za tri poena je bio veoma slab. U prvom poluvremenu iz osamnest pokušaja samo su tri puta postigli pogodak.
 
Bolji od ostalih u novosadskom timu bili su Savić i Smit.
 
Za dve nedelje iste ekipe će se susresti u Novom Sadu. Ukoliko žele siguran plasman u sledeću fazu ABA 2 lige, Novosađani moraju da pobede. No, to neće biti lako, za uspeh protiv veoma dobre Sutjeske valja pružiti neuporedivo bolju igru nego u Nikšiću.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Lalatović: Sami sebi smo dali gol

Trener Vojvodine Nenad Lalatović rekao je, nakon remija sa Jedinstvom na Ubu, da je ekipa u poslednjih 20 minuta igrala onako kako on želi.