Borac u finalu Kupa, Vojvodina očajna

Fudbaleri Vojvodine nisu uspeli da se plasiraju u finale kupa izgubivši danas u revanšu odigranom u Novom Sadu od Borca iz Čačka sa 1:0.
Fudbaleri Vojvodine nisu uspeli da se plasiraju u finale kupa izgubivši danas u revanšu odigranom u Novom Sadu od Borca iz Čačka sa 1:0.

Jedini pogodak koji je Borcu doneo prvo finale u istoriji kluba postigao je Filip Knežević u 65. minuti. Podsetimo, prvi susret odigran je bez golova.

Od samog početka susreta, domaći su preuzeli inicijativu, dok su se gosti opredelili za pojačanu odbranu i čuvanje šansi iz kontre. Prvu pravu priliku na meču, domaći su imali u 27. minutu, kada je Stevanović uputio oštar centaršut po zemlji, a lopta se nakon Kataijevog udarca odbila u korner. Nedugo zatim, solidnu priliku propustio je i Trajković, kada je glavom bio neprecizan. Dobru akciju nakon kornera, Novosađani su imali i u 33. minutu, kada je Katai šutirao silovito sa ivice šesnaesterca, ali preko gola. Međutim, to je bio uvod u nova uzbuđenja na meču.

Posle fenomenalne dubinske lopte, Stevanović je izašao sam ispred golmana Milojevića, ali je oklevao i prilika je propala. Već u sledećem napadu, takođe sjajnu priliku imali su Čačani posle kontre, ali se tada istakao golman Nemanja Supić. Već u narednom minutu, viđeno je nekoliko kratkih dodavanja Novosađana iz jednog dodira i ponovo se Stevanović našao u prilici, ali je šutirao pored gola, baš kao i Mitošević u 40. minutu.

Rezultatom 0:0 otišlo se na odmor, a već u drugom minutu nastavka, Abubakar je opasno pripretio glavom posle kornera, ali je lopta otišla zamalo pored stative. Interesantan detalj zbio se i u 60. minutu, kada je Bojović zamenio Moreiru. Naime, Portugalac je otrčao direktno ka kućici gde se nalaze svlačionice, odakle je ispratio ostatak meča. U 65. minutu, usledio je gol. Nakon jedne kontre ekipe iz Čačka, na odbijenu loptu natrčao je Filip Knežević i postigao pogodak za veliku radost dvadesetak gostujućih navijača.

Do kraja meča, Novosađani su vršili veliki pritisak na gol rivala, ali nisu uspeli da zatresu njihovu mrežu, pa će u finalu Kupa, 16. maja u Novom Sadu, neočekivano i potpuno zasluženo igrati Borac. Inače, navijači Vojvodine sa severne tribine, koji su sve vreme pružali bezrezervnu podršku svojim igračima, u poslednjim minutama utakmice počeli su sa skandiranjem "uprava napolje" i "Dejane odlazi", što su ispratili i gledaoci sa istočne i zapadne tribine.

Borac će 16. maja ponovo doći u Novi Sad, gde će u finalu igrati sa boljim iz drugog polufinala između Partizana i Crvene zvezde.

  • 1988/89.

    12.04.2012 14:09
    odgovor za Istinu
    Pogrešno ste razumeli šta sam napisao...niste dobro pročitali...radi se o SMISLU a ne o ISTINI!!!

    Što se tiče Karađorđa, kao da je neko želeo da na taj način što će vratiti nešto od one predratne Vojvodine a koja baš i nije ono što je bila posle 1945. godine, želeo da Vojvodina bolje zaigra i osvoji neku titulu...eto, ni to im nije uspelo...

    Nijednu utakmicu u sezoni 1988/89. na tom stadionu koji se tada nije zvao "Karađorđe" nisam propustio, čak i prijateljske utakmice sam išao da gledam a prestao sam da idem na utakmice Vojvodine po raspadu SFRJ, takva liga više nikad neće postojati...kao ni FK Vojvodina...

    Raspadom Jugoslavije, najviše je izgubila Crvena Zvezda kao pobednik kupa Šampiona...zatim FK Vojvodina i svi manji klubovi u Srbiji...raspad države je jedino odgovarao SD Partizan!!!

    S' obzirom da ste Vi očigledno poznavalac istorije FK Vojvodine, ja Vam se izvinjavam za jučerašnje ispadanje iz polufinala kupa Srbije.
  • Lazar Piroski

    12.04.2012 11:27
    at Milan
    Jer si ti chistosadjanin?
    Kakve su ti to nebulozne konstatacije...
  • nss

    12.04.2012 09:36
    @1988/89. predlazem....
    .."predlazem da se razvojna banka vojvodine zove "Kir Janja"!!!"

    -mozda bi je trebalo nazvati po "onom iz ilegale",njega trazu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport