Vukićević: I nije tolika tragedija

Borac je iznenadio Vojvodinu i ostvario istorijski uspeh plasmanom u finale Kupa Srbije.
Borac je iznenadio Vojvodinu i ostvario istorijski uspeh plasmanom u finale Kupa Srbije. Novosađani će i ove sezone ostati bez trofeja, koji im je bio nadomak ruke. Ne treba zaboraviti da će finale biti igrano baš u Novom Sadu.

"Pre svega, želim da uputim izvinjenje novosadskoj publici, onoj iskrenoj koja je zaslužila da gleda Vojvodinu u finalu Kupa. Njima se najiskrenije izvinjavam, a ne onima koji su od početka negodovali bez razloga. Ovo je sport, Borac je ovoga puta pobedio i čestitam im. Vojvodina nije 100 godina osvojila Kup, pa nije tolika tragedija ni sada. Ponavljam, ja sam najodgovorniji za ovaj neuspeh", rekao je Dejan Vukićević, trener Vojvodine.

Vukićević je izjavio posle eliminacije u polufinalu Kupa Srbije da su šanse da ostane u novosadskom klubu minimalne. "Šanse da i dalje budem trener Vojvodine nisu veće od pet procenata", rekao je Vukićević na konferenciji za novinare. Vukićević je dodao da je predsedniku kluba Ratku Butoroviću rekao da ne želi da navijači izražavaju bes na račun uprave i Butorovića lično, jer nema nikakve krivice za rezultatski neuspeh.

Vukićević je istakao da je njegova ekipa u revanšu protiv čačanskog Borca pala posle neprimerenog izlaska sa terena Almamija Moreire, koji prilikom izmene nije hteo da se pozdravi sa klupskim drugovima. "Mislim da takav gest ne može da služi na čast igraču kao što je Moreira. Verovatno je ono što je učinio izazvalo revolt kod saigrača", kaže trener Vojvodine.

Šef stručnog štaba Borca Slavko Vojičić nije krio zadovoljstvo zbog ogromnog uspeha njegove ekipe. "Ovo je najveći uspeh u istoriji Borca i presrećan sam što smo uspeli da obezbedimo plasman u finale", rekao je Vojičić, dodajući da je znao da će Vojvodina biti pod pritiskom i da će, kako meč bude odmicao, imati sve veće šanse za uspeh.

Fudbaleri Borca iz Čačka pobedili su u Novom Sadu Vojvodinu sa 1:0 u revanš utakmici polufinala Kupa Srbije i plasirali se u finale. Njihov protivnik biće Crvena zvezda koja je u drugoj utakmici polufinala savladala Partizan sa 2:0.

  • lili

    12.04.2012 11:42
    ...
    Jasare, odlazi!
  • LimanacNS

    12.04.2012 11:21
    Uprava napolje
    Ova uprava može da napiše knjigu "Od slavnog kluba do blata za samo nekoliko sezona", uz recezenta Miodraga Kostića. A, izjavu trenera ne vredi ni komentarisati. Jednostavna, a velika novčana kazna za njega je dovoljna.
  • Jan Chi

    12.04.2012 10:10
    idemo dalje
    Kao prvo, cestitke borcu na pobedi i plasmanu u finale. Kao drugo,Vukicevic jeste trener, ali on nije odgovoran sto njegovi fudbaleri promasuju gol. Kao trece, po starom poznatom pravilu, ko promasuje, prima golove, pa se to i dogodilo. Vojvodini ne ide u drugom delu sezone i sa time moramo da se pomirimo i da se nadamo da ce do kraja sezone Vojvodina ipak zaigrati u evro - kupovima. Ima mnogo jacih i slavnijih klubova koji imaju iste probleme kao Vosa. Treba biti uz klub i onda kada stvari ne idu kako bi zeleli.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport