Bata Kan Kan odgovara na nezgodna pitanja (II deo)

U toku jučerašnjeg dana, predsednik FK Vojvodina Ratko Butorović na svom Fejsbuk profilu je ponovo odgovorio na mnoga druga pitanja navijača, te Vam i ovom prilikom prenosimo ona najinteresantnija.

U toku jučerašnjeg dana, predsednik FK Vojvodina Ratko Butorović na svom Fejsbuk profilu je ponovo odgovorio na mnoga druga pitanja navijača, te Vam i ovom prilikom prenosimo ona najinteresantnija.

Da li ste svesni činjenice da je Danijel Aleksić najbolji napadač koga je Srbija videla u poslednjih 20 godina i zašto ste ga tako rano pustili da ode u inostranstvo?

- Složio bih se sa Vama u vezi Danijela Aleksića ali ne može večno da ostane talenat i po meni mora mnogo mnogo više da radi.

Ima li Voša procenat od transfera Dušana Tadića iz Groningena u neki drugi tim?

- Da je iz Holandije prešao u bilo koju drugu zemlju mi bi imali određeni procenat predviđen ugovorom, ali pošto je prešao u Tvente zapravo ostao u Holandiji nemamo.

Zašto ne vratite Mrđu koji je nezadovoljan statusom u Sionu?

- Mrđu Sion neće pustiti bez obeštećenja u svakom slučaju struka treba da odluči o tome.

Da li Vam prijaju poređenja sa Zdravkom Mamićem, popularnim Maminjom koji je od Dinama iz Zagreba napravio odličnu ekipu ali koji je poput Vas u nemilosti navijača svog kluba?

- Zdravko Mamić je OK tip a ja ne volim da se upoređujem ni sa kim.

Šta mislite o napadu trenera Fiorentine na Adema Ljajića?

-  Napad trenera Fiorentine na Adema Ljajića je najblaže rečeno katastrofalno.

Da li je ograničenje broja stranaca u domaćem prvenstvu dobar potez?

- Što se tiče stranaca u domaćem prvenstvu da se ja pitam dozvoljeno bi bilo maksimalno dva stranca.

U kakvim je odnosima Vojvodina sa FSS?

- FK Vojvodina je u korektnim odnosima sa FSS.

Da l’ bi mogli naći neke talentovane fudbalere iz Latinske Amerike ili Afrike po pristupačnim cenama kao što to radi 90 posto normalnih klubova u svetu tj. da l’ FK Vojvodina ima skauting u tom delu posla? Inače sviđa mi se tzv. model Udinezea pa bih voleo da Voša gura u tom smeru.

- Rekao si šta radi 90 posto NORMALNIH klubova u svetu ali bojim se da mi nismo normalni . Udineze nema opstrukcije sa svih strana kao što ima FK Vojvodina tako da njen model jeste izvodljiv.

Zašto se ne sme igrati fudbal na SC "Vujadin Boškov"? Ja sam tu igrao fudbal od malena, jedino Vam to zameram što ste zabranili.

- Nikada nisam to zabranio neću nikada to ni zabraniti uvek bih voleo da vidim naš centar pun dece, ljudi, navijača i simpatizera Vojvodine, no verovatno je to zabranio neko ko se oseća mnogo bitnijim od mene. Slobodno se obratite u FK Vojvodinu i tražite Sanju Trivić, ostavite Vaš telefon lično ću Vam potpisati propusnice i svima vama koji ovo čitate. Umoljavam samo jedno da moramo voditi računa o terminima rada prvog tima i omladinskog pogona.

Organizujte posete igrača školama fudbala u NS-u. Kod mog malog u školi samo dvoje navija za Vojvodinu. Na gradskom finalu "Mini Maxi lige" su bili Poletanović i Mitosević i to je bilo sjajno, a na državnom finalu bivši igrači Zvezde (bar su tako Tanjga i Drakulić predstavljeni).

- Dobar predlog i slažem se ali Vas moram pitati gde su pojedine legende FK Vojvodine i zašto Tanjgu i Drakulića predstavljaju kao igrače Zvezde?

Zašto SD Vojvodina ne organizuje svoje navijačke grupe po drugim gradovima u pokrajini?

- SD Vojvodina nema ni svoje prostorije, bio sam u delegaciji koje je bila kod gradonačelnika i trazila u ime SD Vojvodine da budemo zakupci čitavog Spensa, kojeg bi renovirali i napravili svetskim centrom. Odgovor još uvek čekamo. Verujte da u masovnost što se navijača tiče radimo mnogo, ulažemo mnogo novca ali ne možete za 4 godine postići nešto što se nije radilo 30 godina.

Zbog čega su tačno bila kažnjena četvorica igrača?

- Igrači koji su kažnjeni: Supić zbog sukoba sa navijačima. Trajković, Mojsov i Katai zbog loše forme.

Kolika je bila plata sportskog direktora?

- Plata sportskog direktora je bila 1.500 evra.

Zašto niste organizovali sastanak sa vođama navijača i pokušali da zajedno rešite stvar pre nego je eskalirala?

- Što se navijača tiče oni imaju pravo na svoje mišljenje da viču "Uprava napolje", ne vređaju nikoga lično iz uprave, tako da nema prava niko da se ljuti. Sastanka sa vođama navijača nije bilo, mislim da su prenaglili i podstaknuti lažnim informacijama, manipulantima počeli odmah da skandiraju. Dogovor kuću gradi no oni to nisu hteli. Lično moje mišljenje njihova je tribina a da se mešaju u politiku kluba mislim da nije primerno. Nisu ni svesni koliku odgovornost preuzimaju na sebe jer kada ova uprava ode opravdanja neće imati. Mislim da ništa nije eskaliralo slučajno to je tako neko hteo.

Koliko ste uspeli u nameri da se smanji uticaj menadžera na dešavanja u ekipi?

- Borbu sa menadžerima svakodnevno vodim.

Da li ćete menjati ljude ispod Vas (da ne nabrajam funkcije) i da li ćete dovesti nekog stručnijeg u upravu?

- Isključivi krivac sam ja što nisam sproveo VAŠE IDEJE kroz postavljena pitanja.

Da l’ postoji šansa da omladinci igraju tekmu sa crvenim blizancem na "Karađorđu"?

- Zašto da ne.

Koliki su troškovi karantina i da li ima uslova da se održi u SCVB?

- Pitajte slobodno i otovoreno jer vidite da Vam ja otvoreno odgovaram a Vaše pitanje je zašto je karantin u hotelu "Park". Odgovoriću Vam: Zato što su cene punog pansiona na nivou hotela sa 3 zvezdice a plaćanje prema hotelu “Park“ je za 2-3 godine. Istina zadnjih 3-4 meseca plaćaju redovno a pre toga nisu imali gde u karantin pa su "Parku" dugovali ogromne novce 3 godine. SC je prilagođen samo za dnevni boravak koj igrači svakodnevno i koriste.

Da l’ mislite da uprava, stručni štab i igrači duguju izvinjenje navijačima i kako klub izvesti iz ove situacije?

Što se tiče uprave, igrača i stručnog štaba i izvinjenja prema navijačima ne mogu komentarisati u ime svih njih mogu u svoje lično ime: Ne dugujem im bilo kakvo izvinjenje, vređao ih nisam niti hoću, psovao ih nisam niti hoću, ne zameram im na skandiranju i zbog čega onda da se izvinjavam. Oni meni duguju izvinjenje i mnogo više od toga, svako obećanje prema njima ja sam ispoštovao, mene ne može niko da kupi, sa mnom ne može niko da manipuliše, mene ne može niko da okrene protiv njih a sada pitam A ŠTA SE TO DESI SA S NJIMA?

Da l’ se nazire rešenje situacije oko Melega?

- Klub i Meleg najviše trpe, bio bih presrećan rešiti taj problem, ali pametni menadžeri neće da urade samo jedno što sam tražio od njih a to je: raskinite ugovor što imate na 20 godina sa Melegom i napravite normalan ugovor po propisima UEFE i FIFE i sve će biti u redu.

Šaulu za sportskog direktora!

- Slažem se sa Vama. Nudili mu - odbio nas.

Ako napustite Vojvodinu bi li pristali da uzmete klub iz Nikšića koji je u dobrim odnosima sa Vojvodinom a zna se da je to Sutjeska?

- Mnogo volim Sutjesku ali zbog poslovnih obaveza ne bih mogao prihvatiti da budem predsednik tako ozbiljnog kluba. Želim vam opstanak u ligi.

Volite li da slušate rokenrol, ako volite recite neki Vaš omiljeni bend i da li slušate Riblju čorbu?

- Ne slušam rokenrol a omiljena grupa je "WU-TANG clan", Riblju čorbu slušam ponekad.

Zašto ne bi konačno trener bio i tim menadžer i to na duže staze? Ne treba juriti sad trofej zbog jubileja po svaku cenu postojaće Vojvodina i drugih sto godina.

- Nemam šta da dodam.

  • PAOLO

    11.05.2012 14:54
    ?
    Jedino pravo pitanje je zasto se odustalo od krivicnih prijava protiv hulja u crnom dresu koji su pevajuci ispred tribine uvredili na nacionalnoj osnovi sve ljude u Vojvodini...

    Jovanovic, Iliev, Savic, Tomic, Lola-Never forget, Never forgive!!!!
  • Tja

    11.05.2012 14:33
    Ali Wu-Tang! :D Wu-Tang Forever.
  • Tuti

    11.05.2012 13:33
    kako je samo moderan o_O

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport