FSS podržao žalbu Vojvodine

Posle nekoliko obavljenih razgovora sa predstavnicima UEFA zaduženim za takmičenje, Fudbalski savez Srbije je uputio zvaničan protest evropskoj fudbalskoj organizaciji zbog suđenja prikazanog na revanš utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope odigranom između Rapida i Vojvodine u Beču.
Posle nekoliko obavljenih razgovora sa predstavnicima UEFA zaduženim za takmičenje, Fudbalski savez Srbije je uputio zvaničan protest evropskoj fudbalskoj organizaciji zbog suđenja prikazanog na revanš utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope odigranom između Rapida i Vojvodine u Beču.

Pismo koje je potpisao generalni sekretar Zoran Laković, upućeno je direktoru Takmičarskog odeljenja UEFA Đorđu Marketiju. Između ostalog, u pomenutom dopisu, FSS je naveo:

"Ovim dopisom, FSS želi da Vam ukaže na događaje u vezi sa suđenjem na utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope 2012/2013. između klubova SK Rapid iz Beča i FK Vojvodina iz Novog Sada, koja je odigrana devetog avgusta 2012. godine u Beču. FSS dobro poznaje propise u oblasti fudbala, kao i činjenicu da je oblast suđenja na fudbalskim utakmicama, kao sastavni deo igre, apslotutno nezavisna i da se sa žalbama na suđenje ne može uticati na konačan rezultat, ali ipak želimo da podržimo formalnu žalbu našeg kluba, koju je povodom ove utakmice uložena"

"Pored nesporne želje da podrži nastojanje Vojvodine, FSS takođe principijelno želi da ukaže na propuste, sa jasnom namerom da nadležni u UEFA daljim odlukama učine sve da ne dođe do ponavljanja takvih grešaka, loših po samo takmičenje. U ovom slučaju, greškama na račun Vojvodine, kažnjen je i srpski klupski fudbal, jer smo eliminacijom jednog od predstavnika ostali bez prilike da se borimo za osvajanje novih bodova na evropskoj sceni i popravak koeficijenta, veoma važnog za takmičenje u narednim sezonama" navodi se, između ostalog, u dopisu FSS.

Podsetimo, FK Vojvodina je 10. avgusta uložila žalbu nadležnim organima UEFA zbog propusta u suđenju na utakmici protiv Rapida. Novosađani su precizno naveli sve propuste, a apostrofirali su činjenicu da su sva tri gola na dvomeču protiv Bečlija primili u nadoknadi vremena na kraju susreta, od toga jedan, ispostaviće se odlučujući, iz penala.

Prvi meč između Vojvodine i Rapida u Novom Sadu završen je rezultatom 2:1 (0:0) u korist crveno-belih, a revanš sa 2:0 (0:0) u korist Bečlija.

  • Тртмрт

    14.08.2012 10:25
    Бечка школа.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport