Britanska štampa o otkazu trenera Vojvodine

Smena trenera Vojvodine Zlatomira Zagorčića i postavljanje Nebojše Vignjevića za njegovog naslednika, u trenutku kada se Novosađani nalaze na prvom mestu na tabeli, prilično je zbunilo ljubitelje fudbala u našoj zemlji, ali je zbunilo i novinare čuvenog britanskog lista "Gardijan".
Smena trenera Vojvodine Zlatomira Zagorčića i postavljanje Nebojše Vignjevića za njegovog naslednika, u trenutku kada se Novosađani nalaze na prvom mestu na tabeli, prilično je zbunilo ljubitelje fudbala u našoj zemlji, ali je zbunilo i novinare čuvenog britanskog lista "Gardijan".

Naime, ovaj ugledni dnevnik objavio je tekst pod nazivom "Lider srpske lige smenio trenera zbog teških pobeda". Ovom prilikom, tekst iz "Gardijana" prenosimo u celosti.

Lider srpske lige Vojvodina smenila je trenera Zlatomira Zagorčića zbog toga što ekipa na tri utakmice koje je dobila sa 1:0 nije igrala dobro, saopštili su čelnici kluba u sredu.

Vojvodina, koja je osvojila dve titule u bivšoj Jugoslaviji, ima 10 bodova iz četiri utakmice, jedan više od šampiona Partizana, koji ove sezone juri rekordnu šestu uzastopnu titulu. Umesto Zagorčića, klub je angažovao bivšeg fudbalera Nebojšu Vignjevića.

- Tokom pauze zbog reprezentativnih obaveza, analizirali smo našu igru i došli do zaključka da smo morali da pružimo bolje partije protiv objektivno slabijih rivala, koje smo jedva uspeli da pobedimo. Nismo igrali dobro i smatramo da nam je potreban novi trener za izazove protiv daleko jačih protivnika. Imamo kvalitetnu ekipu, koja je sposobna da igra dobar fudbal i to je naš glavni prioritet, jer znamo da od Vignjevića ne možemo tražiti da po svaku cenu osvoji trofej – izjavio je sportski direktor Miodrag Pantelić.

Vojvodina je u senci velikog beogradskog dvojca Crvene zvezde i Partizana, koji su zajedno osvojili ukupno 22 od 23 titule, od vremena kada je klub iz Novog Sada poslednji put bio šampion 1989. godine.

Vignjević, trener početnik koji je igrao za Edmonton Drilers, Toronto Links i kiparski Enosis Neon Paralimni od kako je napustio beogradski Rad 1995. godine, rekao je da će se potruditi da igrači usvoje novi stil.

- Želim da ne misle samo kako da damo gol više od protivnika, jer mislim da možemo i bolje od toga. Ostanak među prva tri na tabeli je obaveza, a možda je došlo vreme da Vojvodina učini korak napred i održi se u borbi za titulu prvaka države – rekao je Vignjević.

Prvi test Vignjevićevih sposobnosti biće u nedelju, kada će Vojvodina dočekati trećeplasiranu Jagodinu, koja takođe ima samo bod manje, ali i lošiju gol razliku od Partizana.

  • Zlatiborac

    14.09.2012 06:22
    Da Vam ja objasnim...
    Smenjen je zato što (verovatno) nije hteo da stavlja u tim Batine sestriće, Pantine i Rabrenove Šabane...
  • 1914

    13.09.2012 16:00
    Kad Englezima nije jasno..
    ..kako će biti jasno nama??

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport