VK Vojvodina dočekuje drim tim Radničkog

Danas počinje novi šampionat Srbije u vaterpolu u kojem će Novi Sad imati dva predstavnika, ekipe Vojvodine i Dunava.

Danas počinje novi šampionat Srbije u vaterpolu u kojem će Novi Sad imati dva predstavnika, ekipe Vojvodine i Dunava.

Crveno beli prvenstvo otvaraju utakmicom sa Radničkim iz Kragujevca na bazenu na Slanoj bari od 19 sati, dok vaterpolisti Dunava gostuju u Beogradu kod Singidunuma od 16 časova.

Veliki broj reprezentativaca Srbije zbog ekonomske krize u Evropi vratio se u zemlju i uglavnom pojačao Crvenu zvezdu i novog prvoligaša Radnički iz Kragujevca. Ove dve ekipe će se i boriti za titulu.

U Zvezdi su Denis Šefik, Duško Pijetlović, Andrija Prlainović, Nikola Rađen i Boris Vapenski. Drim tim, kako su mnogi prozvali ekipu iz Kragujevca, sa klupe vodi selektor Srbije Dejan Udovičić, a u bazenu su naši reprezentativci Vanja Udovičić i Filip Filipović, crnogorski reprezentativci Boris Zloković i Zdravko Radić, hrvatski internacionalac Damir Burić, te nekadašnji reprezentativci Srbije Aleksandar Ćirić, Slavko Gak i Boris Popović.

"Mislim da je svako poređenje između Radničkog i nas suvišno. Ne bih hteo da se više ponavljam u izjavama koliko nam je igrača otišlo i sa kakvom ekipom ćemo ove godine nastupati. Nadam se da će bazen biti pun, a publika će imati priliku da pozdravi svetske zvezde koje igraju u ekipi iz Kragujevca. Ono što moji momci treba da pokažu je maksimum borbenosti i da se potrude da dostignu te svetske zvezde na isti način na koji su oni stigli tu gde jesu", rekao je trener Vojvodine Dejan Stanojević.

Trener Radničkog Dejan Udovičić rekao je da će njegov tim ozbiljno pristupiti utakmici protiv Vojvodine. "Vojvodina je već ušla u takmičarski ritam, dok smo mi još u fazi uigravanja. Poštujemo protivnika i ozbiljno ulazimo u utakmicu", rekao je Udovičić.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport