Uskoro rekonstrukcija stadiona "Karađorđe"

Uskoro će početi rekonstrukcija stadiona "Karađorđe" i izgradnja južne tribine.
Uskoro će početi rekonstrukcija stadiona "Karađorđe" i izgradnja južne tribine.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, doneo je takvu odluku nakon dopisa organizacije UEFA da se na stadionu "Karađorđe" zabrani održavanje međunarodnih utakmica kao i utakmica reprezentacije Republike Srbije.

Član Gradskog veća za komunalne delatnosti Nikola Ćirović je prilikom obilaska stadiona rekao da Grad mora da vodi računa o gradskom stadionu, bez obzira koja je struktura na vlasti u gradu.

"Javno preduzeće Poslovni prostor obezbedilo je urbanističke uslove i lokacijsku dozvolu za rekonstrukciju Gradskog stadiona Karađorđe“, a Gradskoj upravi za urbanizam i stambene poslove predat je zahtev za izdavanje građevinske dozvole nakon što je FK Vojvodina dostavio projektno-tehničku dokumentaciju. Na zahtev protivpožarne policije, projektno-tehnička dokumentacija je vraćena da bi se izvršila dopuna projekta i očekivano je da će se do kraja ove nedelje taj problem otkloniti, i da će radovi na rekonstrukciji stadiona početi", rekao je Ćirović.

Za rekonstrukciju i dogradnju južnih tribina iz budžeta Grada obezbeđeno je 74 miliona dinara.

"Poslovni prostor" zaključilo je Ugovor o javnoj nabavci sa izvođačem radova, a rok za izvođenje radova je 75 dana.

Prva faza radova podrazumeva rušenje, rekonstrukciju i izgradnju novih tribina, izgradnju svlačionica i pratećih prostorija za igrače kao i rekonstrukciju dela instalacija.

Prema rečima predsednika FK Vojvodina Ratka Butorovića, taj klub je obezbedio sredstva za izradu projekta za rekonstrukciju stadiona uz obavezu da sam snosi troškove unutrašnjeg uređenja prostorija koje koriste.

On je istakao da je najvažnije da Novi Sad ima reprezentativan gradski stadion kako bi FK Vojvodina bio u  mogućnosti da igra međunarodne mečeve pred svojim navijačima.

  • NOVI SAD VOLI VOSU

    17.04.2013 09:16
    POLA BELA POLA CRVENA
    Vidi vidi dusebriznike i pametnjakovice sto komentarisu i u svemu vide politiku i potrebu da lupetaju a ne znaju nista! ALO FK VOJVODINA je simbol celog grada, CELOG Novog Sada, ona predstavlja grad jer je u VLASNISTVU NS-a oduvek bila. Manite se corava posla, i treba da imamo bar dostojan stadion, gde smo nekada davno ugostili jedan Seltik i pobedili 1:0. Zasto da se ukine fudbal, kome smeta neka ne gleda a mi koji idemo na Vosu VOLIMO i BRANIMO svoje a vi samo nesto mrzite i morate da pisete. Stalno vam nesto ne valja te ovo te ono te ovaj te onaj.A da vas pitam STA JE SA ODBOJKASKIM KLUBOM VOJVODINA koji je ovom gradu TOLIKO DONEO I DOPRINEO!!!
    SAMO NAPRED VOJVODINA!!! UVEK U INAT SVIMA!!!
  • boco

    17.04.2013 08:13
    lepo drustvo. Dokle god bude ovakvih slika gospodin RB ce moci da radi sta hoce. SRAMOTA.
  • Cica_NS

    17.04.2013 07:54
    Vidi vidi prioriteta!
    Od stadiona svi imamo koristi. Od vrtica nemamo. Ni od semafora. Ni od sahtova koje zjape kao rupe. Ni od azila. Ni od sklonista za decu i beskucnike. Ni od Narodne kuhinje. Ni od kanalizacije u prigradskim mestima. Ni od osvetlenja po parkovima, pa ni od novih parkova.
    Lepo je videti koji su nam prioriteti u zivotu i ko nas predstavlja i stasom i glasom i pamecu.
    Ovo je nasa zajednicka sramota, nije kriv pojedinac.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport