FOTO: Hapšenje navijača Voše pred polazak na Karaburmu

U podne je iz Novog Sada krenulo 15 autobusa sa navijačima Vojvodine, na utakmicu protiv OFK Beograda, a policija je pre polaska pretresla navijače, a nekoliko njih i uhapsila.
U podne je iz Novog Sada krenulo 15 autobusa sa navijačima Vojvodine, koji su organizovanim prevozom koji je platio klub krenuli na Karaburmu, na revanš utakmicu polufinala Kupa Srbije koju "stara dama" igra protiv OFK Beograda. Policija je pre polaska pretresla navijače, a nekoliko njih je i uhapšeno.

Kako za 021 kaže sekretar kluba Aleksandar Vlaškalić, očekuje se da meču prisustvuje oko 1500 navijača Vojvodine.

"Iz Novog Sada krenulo je ukupno 872 navijača u 15 autobusa, a očekuje se da sopstvenim prevozom dođe još 426 fanova, koji su preuzeli besplatne karte za utakmicu. Pored njih, krenula su tri autobusa iz Nove Pazove, Banovaca i Laćarka stiže još tri autobusa u kojima će biti igrači omladinske škole Vojvodine", kaže Vlaškalić za Novosadski informativni portal.

Vlaškalić se nada da će Vojvodina sa takvom podrškom, za koju pretpostavlja da će biti brojnija od domaćih navijača, pobediti i plasirati se u finale Kupa. "Očekujemo sjajnu atmosferu, očekujemo da nas bude više od navijača OFK Beograda, i naravno, očekujemo prolazak u naredni krug takmičenja", optimista je sekretar "crveno-belih".

Trener Vojvodine Nebojša Vignjević smatra da bi prednost od jednog gola iz prve utakmice mogla da bude presudna u ishodu ovog dvomeča.

"Imamo prednost koja neće dozvoliti protivniku da igra kao u prethodna dva meča protiv nas. Iako je u pitanju minimalna prednost, to će naterati OFK Beograd da krene nešto ofanzivnije kako bi postigao gol kojim bi anulirao našu prednost, što će nama dati više prostora", reko je Vignjević.

Biće to prilika za oba tima da dođu do šestog finala ovog takmičenja u svojoj istoriji. Vojvodina je do poslednje utakmice u Kupu dolazila 1957, 1997, 2007, 2010. i 2011, dok je OFK Beograd taj uspeh ostvarivao 1953, 1955, 1962, 1966. i 2006. godine, sa jednom bitnom razlikom, a to je da su "romantičari" svaki put (sem poslednjeg) kada su došli do finala na kraju i osvajali pehar, dok Novosađani, za 99 godina postojanja kluba, to još uvek nijednom nisu učinili.

Utakmica između OFK Beograda i Vojvodine počinje u 16 časova, dok se u drugom polufinalnom duelu koji je na programu u 20 sati sastaju Jagodina i Javor iz Ivanjice. (miodrag@021.rs)

 

  • Civilizacija

    19.04.2013 07:17
    @Novosađanin
    Hej, čoveče, mi iz Vojvodine nismo rasa! Ali jesmo superiorni, sviđalo se to nekom ili ne. I ti verovatno nisi Novosađanin, samo se tako predstavljaš. I verovatno nemaš dete, pa veoma ružno barataš terminima "ljubav" i "mržnja".

    PS: Bilo bi suviše monotono kada ne bi bilo i takvih....
  • ......

    18.04.2013 19:38
    To je taj stomacic...
  • 18.04.2013 17:55
    @"Civilizacija"
    Nisam ja negativan. Negativni ste vi što sejete mržnju i što maštate da ste superiorna rasa samo zato što ste iz Vojvodine - e pa niste, kao što se na delima vašim da videti. Još je veća tragedija što imaš dete i što verovatno i njega vaspitavaš tako.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport