Delegacija Voše u poseti legendarnom Vujadinu Boškovu

Delegacija FK Vojvodina će u ponedeljak  22. aprila 2013. godine u podne posetiti jednog od najvećih fudbalera, a sigurno najvećeg trenera koji je ikad trenirao novosadski klub, legendarnog Vujadina Boškova.

Delegacija FK Vojvodina će u ponedeljak  22. aprila 2013. godine u podne posetiti jednog od najvećih fudbalera, a sigurno najvećeg trenera koji je ikad trenirao novosadski klub, legendarnog Vujadina Boškova.

"Vujke je uvek bio onaj koji je gledao bar 20 godina unapred pa je tako krajem 70-tih godina njegova vizionarska ideja o izgradnji fudbalskog i trenažnog centra na obodu Novog Sada sprovedena u delo. Danas imamo to što niko nema, zahvaljujući njemu", navode iz kluba.

Upravni odbor na čelu sa Ratkom Butorovićem odlučio je da prilikom posete zamoli legendu "crveno-belih" da smogne snage i svečano otvori Fudbalsku akademiju FK "Vojvodina" 28. aprila 2013.

Iz Vojvodine najavljuju da će uskoro organizovati i promociju  knjige o Vujadinu Boškovu, čiji je autor sportski novinar Miroslav Gavrilović.

Legendarni Vujke rođen je 16. maja 1931. godine u Begeču, a boje Vojvodine branio je od 1946-1960. godine. Četiri godine nakon penzionisanja, preuzeo je kormilo novosadske ekipe, sa kojom je 1966. godine osvojio titulu prvaka države.

Najuspešnije trenerske dane doživeo je u Đenovi, u kojoj je sa Sampdorijom osvojio Kup pobednika kupova, i u Madridu, gde je kao šef struke Reala došao do finala Kupa šampiona.

Bio je selektor fudbalske reprezentacije Jugoslavije u dva navrata.

  • 19.04.2013 07:30
    sdragan
    "Četiri godine nakon penzionisanja, preuzeo je kormilo novosadske ekipe, sa kojom je 1966. godine osvojio titulu prvaka države."

    I to kakve Drzave...U to vreme, prva liga SFRJ je bila na nivou danasnjih liga Engleske,Nemacke i Italije ako ne i kvalitetnija...Tesko da ce se ikada ponoviti takva vremena!
  • Novak

    19.04.2013 00:16
    ....
    Vujke legenda bre!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport