Bata Kan Kan: "Bićemo u minusu i ako osvojimo pehar"

Ukoliko fudbaleri Vojvodine u sutrašnjem finalu Kupa Srbije savladaju Jagodinu, biće im isplaćeni bonusi u visini od najmanje 15.000 evra po igraču, kaže za Radio 021 predsednik Upravnog odbora "stare dame" Ratko Butorović.
Ukoliko fudbaleri Vojvodine u sutrašnjem finalu Kupa Srbije savladaju Jagodinu, biće im isplaćeni bonusi u visini od najmanje 15.000 evra po igraču, kaže za Radio 021 predsednik Upravnog odbora "stare dame" Ratko Butorović.

Prema njegovim rečima, to nije odluka koja je donesena na prečac, već stoji u ugovorima koje su igrači potpisali na početku sezone.

"Kod nas se zna – pred početak prvenstva, igrači dobijaju na potpis Pravilnik o nagradama i Pravilnik o kažnjavanju, koji jasno definiše kolike sume mogu da očekuju za trijumfe, a koliko novca da isplate zbog prestupa. Nagrade iznose između 15 i 20 hiljada evra, tako da oni dobro znaju za šta igraju", kaže predsednik kluba.

S obzirom na to da pobedniku Kupa sleduje 90.000 evra, jasno je da osvajanje trofeja neće biti finansijski isplativo za Vojvodinu. Međutim, Butorović kaže da je trijumf u ovom takmičenju nešto što Novosađani predugo čekaju, i da klub "neće ići na profit, već na pobedu".

"Mi ne možemo poslovno da se pokrijemo, bez obzira na rezultat. Ako se uzme u obzir čitava organizacija prevoza i ostalih izdataka, nas finale košta mnogo više od sume koju od Saveza dobija pobednik. Međutim, to nam nije važno – važno je jedino da Voša uzme Kup", tvrdi Butorović.

On navodi da će pobeda u Kupu, koji novosadska ekipa nikada u svojoj istoriji nije osvojila, biti najlepši poklon pred stoti rođendan kluba, koji se obeležava naredne godine. (M.Sovilj – miodrag@021.rs)

  • Novak

    08.05.2013 21:20
    ???
    Sam vam lepo rekao, a vi ne verujete...
  • A.K.A.

    08.05.2013 11:17
    Gradski prevoz
    Bata nije platio GSP-u ni za one buseve u kojima su voženi navijači na kup pre dve sezone , a već se žali da je u minusu.
  • z

    08.05.2013 09:16
    dusa i srce
    da vam nije bate nebi ni imali fk vojvodinu . sve bi dosad propalo . momci donesite u novi sad pehar , igrajte i neka vas sreca prati. mozete vi to igrajte srcem a zadovoljite i novosadjane i dusu. srecno srecno srecno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport