RK Vojvodina šampion Srbije

Rukometaši Vojvodine novi su prvaci Srbije pošto su u poslednjem kolu šampionata savladali u Nišu Železničar koji se borio za opstanak sa 28:25.

Rukometaši Vojvodine novi su prvaci Srbije pošto su u poslednjem kolu šampionata savladali u Nišu silno motivisan Železničar koji se borio za opstanak sa 28:25.

Ovo je druga titula novosadskog kluba u njegovoj istoriji nakon prvog pehara osvojenog 2005. Ekipa Momira Rnića je današnjim trijumfom ujedno postavila novi klupski rekord od 18 vezanih pobeda u prvenstvu.

Crveno-bele su do večerašnje pobede u Nišu predvodili Elezović sa 8 i Stanković sa 6 golova, ali i golman Abadžić koji je uspeo da svojim odbranama ulije samopuzdanje saigračima u ključnim trenucima susreta. Novosađani su pred oko 3.500 gledalaca u Čairu imali veliku podršku svojih navijača.

Novi šampioni su od samog starta krenuli agresivno i konstantno držali prednost od dva do četiri gola pa su na poluvreme otišli sa vođstvom od 16:13. Međutim, u nastavku je usledila kriza pa domaći brzo stižu do izjednačenja - 18:18. Ipak, Vojvodina uspeva da stabilizuje igru u odbrani i napadu i na desetak minuta pre kraja ponovo dođe do četiri gola prednosti što je bilo dovoljno za trijumf.

Na samom kraju inicident kada je klupa Železničara odlučila da njihov tim, bez ikakvog razloga, napusti teren, ali su se posle predomislili pa je meč nastavljen nakon 15-ak minuta.

Predsednik UO Vojvodine Milan Đukić ocenio je nakon meča za 021 da je ovo velika pobeda Novog Sada i rukometa i zahvalio se svima koji su ih podržavali. "Ipak, sve ono što se prethodnih dana dešavalo iz kulisa je ružna strana sporta koju treba što pre prevazići, ali i ne zaboraviti. Neki odnosi prema našem klubu će svakako biti pod upitnikom. Ali mi smo šampioni i sada ćemo se mi pitati o svemu", rekao je Đukić za 021.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević čestitao je treneru, igračima i rukovodstvu odmah nakon susreta na izuzetnom rezultatu i osvojenom šampionskom peharu. "Rukomet se na velika vrata vraća u Novi Sad i zauzima mesto kakvo i zaslužuje. Zahvaljujući izvanrednim momcima danas svi imamo dobar razlog za slavlje. Njihova pobeda dokaz je da predanost, posvećenost i istrajnost uvek bivaju nagrađeni uspehom, a dobri rezultati podstiču mlade da se bave sportom", rekao je Vučević.

Železničar na kraju nije uspeo da izbori opstanak pošto je Jugović bio bolji od Rudara 31:29, a Zvezda od ekipe PKB 33:30. Međutim, vrlo je verovatno da će Nišlije ipak ostati u elitnom rangu jer je Takmičarska komisija RSS već predložila da niko ne ispadne iz lige ove godine, a da se Vojvodina i Partizan koji će igrati u Evropi i Seha ligi priključe kasnije.

Vojvodina sada ima priliku da osvoji duplu krunu i tako ponovi uspeh čete Zorana Kurteša koju su predvodili Hodik, Arsenić, Ćirković, Vujadinović, Madić, stariji Peruničić i ostali. Finalni turnir kupa igra se 18. i 19. maja, a parovi polufinala su Vojvodina - Zaječar, odnosno Partizan - Crvenka. Još se ne zna domaćin finala, ali je moguće da to bude Novi Sad. (Slobodan Krajnović)

  • kac

    12.05.2013 12:55
    kac
    svaka cast momci,na osvojenoj tituli i sto ste spasili jugovic.
  • Glavni Arhivator

    12.05.2013 07:22
    Bravo Mišo! Doneli ste sunce u Novi Sad! Čestitke svim igračima.
  • SAURON

    12.05.2013 06:39
    ĆIRIBU ĆIRIBA
    Čestitke momcima na tituli i na hladnim glavama u Nišu. Izgleda da Višekuna ove godine nije uspeo da ostvari plan. Još jednom svaka čast momci tako se bori za crvno-bele boje i Novi Sad!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport