Grad organizovao svečani prijem za rukometne prvake Srbije

Za nove državne prvake u rukometu, igrače i rukovodstvo rukometnog kluba Vojvodina, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević organizovao je danas svečani prijem u Gradskoj kući.

Za nove državne prvake u rukometu, igrače i rukovodstvo rukometnog kluba Vojvodina, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević organizovao je danas svečani prijem u Gradskoj kući.

Tom prilikom kapiten Vojvodine Stevan Popov uručio mu je dres kluba sa brojem 5.

- Uspеh rukоmеtаšа Vојvоdinе dоkаzuје dа Nоvi Sаd imа šаmpiоnskе timоvе, kојi mоgu uspеšnо dа sе tаkmičе nа držаvnоm nivоu. Rukоvоdstvо klubа, iz gоdinе u gоdinu, pоkаzuје јаsnu viziјu i dоbru оrgаnizаciјu, iz čеgа prоističu hrаbrоst i оdlučnоst, kоја је igrаčimа bilа pоtrеbnа dа оsvоје titulu - izјаviо је Vučеvić čеstitајući istоriјsku pоbеdu i dоdао da zаhvаlјuјući njimа nоvоsаdski rukоmеt pоnоvо zаuzimа mеstо kаkvо i zаslužuје.

Člаn Grаdskоg vеćа zа spоrt Prеdrаg Svilаr pоdsеtiо је nа tо dа је i RK Јugоvić već 30. gоdina zа rеdоm prvоligаš, tе dа uspеh Vојvоdine pоtvrđuје dа је Nоvi Sаd grаd rukоmеtа.

Predsednik kluba Milan Đukić izrazio je zadovoljstvo zbog osvojene titule prvaka Srbije i dodao da se nada uspehu i u kupu, a potom i naredne sezone u Ligi šampiona. - To bi bilo ostvarenje snova svih ljudi u klubu, od igrača, preko uprave i svih ostalih. Igrati najelitniju evropsku ligu je san svakoga ko je ikada počeo da se bavi rukometom - rekao je Đukić.

Podsetimo, rukometaši Vojvodine su drugu titulu u istoriji kluba osvojili pobedivši u poslednjem kolu u Nišu ekipu Železničara sa 28:25 i šampionat okončali sa istim brojem bodova kao i Partizan, ali boljim međusobnim skorom. Sada ih očekuje finalni turnir kupa koji se igra narednog vikenda, a protivnik u polufinalu im je ekipa Zaječara. Drugi polufinalni par su Partizan i Crvenka.

  • ogi

    13.05.2013 20:21
    Veliki uspeh ,Ajmo bre svi malo veca podrska,gde su cestitke,a da su uzeli Zvezda i Partizan onda bi pridavali znacaja,pa gde su lokalpatriote.Bravo momci to fudbaleri ne bi uradili za jos 20 god.Treba vise rukometu i odbojci da se pridaje znacaja u NS a i vaterpolu....
  • Jana

    13.05.2013 13:47
    svaka čast
    uvijek nazdravljam uspjesima sportista ,a naročito kad to nisu fudbaleri (ne što ih mrzim)već zato što znam da su sa puno manje para daju mnogo više.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport