Jugović osvojio Kup Srbije u šahu

Šahisti Jugovića iz Kaća iznenadili su favorite i osvojili Kup Srbije u Banji Koviljači koji je prvi put igran pod imenom proslavljenog velemajstora Svetozara Gligorića.

Šahisti Jugovića iz Kaća iznenadili su favorite i osvojili Kup Srbije u Banji Koviljači koji je prvi put igran pod imenom proslavljenog velemajstora Svetozara Gligorića.

Oni su u sedam kola po Švajcarskom sistemu osvojili 18 meč bodova i 20,5 poena. Drugi je bio Novosadski šahovski klub sa 18 (19,5), a treći kragujevački Vodovod uz skor 14 (18). U međusobnim susretima, NŠK je pobedio Jugović sa 2,5:1,5, Vodovod je bio bolji od NŠK-a sa 2,5:1,5, dok je Jugović pobedio Vodovod sa 3,5:0,5. Jugović je prema prosečnom rejtingu 2.492 poena bio treći favorit turnira, iza Novosađana (2.592) i Kragujevčana (2.580).

Za Kaćane su igrali velemajstori Predrag Nikolić iz Sarajeva, Miša Pap iz Beograda i Borko Lajthajm iz Zemuna, kao i intermajstori Jovan Radlovački iz Pančeva i Branimir Maksimović iz Niša. Za Novosađane godinama igraju sadašnji i bivši srpski reprezentativci, velemajstori Robert Markuš, Dragan Šolak (sada nastupa za Tursku), Bojan Vučković, Aleksandar Kovačević i Dušan Popović, kao i velemajstor Miroljub Lazić, svojevremeno svetski pionirski prvak iz Jadranske Lešnice, kod Loznice.

Jedina ženska ekipa među 15 učesnika bila je BAS iz Beograda - osvojila je šesto mesto sa 11 meč bodova i 14,5 poena. Najstariji učesnik turnira, proslavljeni jugoslovenski velemajstor i nekadašnji omladinski svetski prvak Bora Ivkov (80), imao je skor 2,5 (6) igrajući na drugoj tabli za Crvenu zvezdu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport