Veslači iz Novog Sada i Zagreba pobednici regate osmeraca

Veslačke posade osmeraca Univerziteta Edukons iz Novog Sada u muškoj i Zagrebačkog sveučilista u ženskoj konkurenciji pobednici su 4. Studentske regate osmeraca, održane danas na Štrandu u organizaciji kluba "Danubius 1885".
Veslačke posade osmeraca Univerziteta Edukons iz Novog Sada u muškoj i Zagrebačkog sveučilista u ženskoj konkurenciji pobednici su 4. Studentske regate osmeraca, održane danas na Štrandu u organizaciji kluba "Danubius 1885".

 

Pehare i medalje najuspešnijima uručio je član Gradskog veća Novog Sada zadužen za sport i omladinu Predrag Svilar, koji je tom prilikom istakao da veslanje ima dugu tradiciju u Novom Sadu i da je to sport koji je našoj zemlji doneo prestižna olimpijska priznanja, kao i trofeje sa evropskih i svetskih prvenstava.

"Zbog velikog broja trofeja koje nam je veslanje donelo, taj sport zaslužuje posebnu pažnju. Uprava za sport i omladinu podržava ovo takmičenje, a samim tim i razvoj univerzitetskog sporta, kao i veslački klub Danubius, koji ima višedecenijsku tradiciju u našem gradu", rekao je Svilar.

Na Studentskoj regati osmeraca, koju VK "Danubius 1885" organizuje sa ciljem da animira studente u Novom Sadu da se bave veslanjem, takmičilo se šest muških i pet ženskih posada univerziteta iz Zagreba, Beograda, Vukovara i Novog Sada.

Domaćin takmičenja je po 4. put bio Novi Sad, a organizator veslački klub "Danubius 1885". Veslalo se na Dunavu u dužini od 1. 500 metara.

Drugoplasirani kod muškaraca bili su veslači Univerziteta Beograd iz kluba Sava, dok su treće mesto sa dve dužine zaostatka zauzele njihove kolege iz kluba Grafičar.

Univerzitet u Novom Sadu do sada je dva puta pobeđivao, ali je ovaj put završio na petom mestu uprkos podršci rektora Miroslava Veskovića.

  • bane021

    31.05.2013 08:55
    najlepši sport kojim sam se bavio, bravo
  • Dr Petrović

    31.05.2013 04:15
    Bravo devojke i momci !

    Zdrav, divan sport.

    Među veslačima su vredni, zdravi, posvećeni mladi.

    Tu se pokazuje da trud i rad donose dobro.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport