Evropsko prvenstvo u sportskom ribolovu narednog vikenda u Novom Sadu

Evropsko prvenstvo u sportskom ribolovu biće održano sledeće nedelje, od 24. do 30. juna na kanalu Dunav-Tisa-Dunav.
Evropsko prvenstvo u sportskom ribolovu biće održano sledeće nedelje, od 24. do 30. juna na kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

Prijavljeno je 25 reprezentacija sa po šest takmičara, tako da se očekuje nekoliko stotina ljudi u Novom Sadu. Trenutni vodostaj ne odgovara takmičarima, oni se nadaju da će se spustiti, a nekoliko reprezentacija već je stiglo u Novi Sad da treniraju i da "osete" vodu.

"Ovo je vrsta manifestacije koja promoviše grad u evropskim okvirima i donosi finansijsku korist, a mi ćemo da se potrudimo da se pokažemo kao sredina koja poštuje sportiste, goste i da smo dostojni da budemo domaćini velikih sportskih takmičenja", rekao je član Gradskog veća za sport Predrag Svilar.

Svečano otvaranje će biti u četvrtak 27. juna na Trgu slobode u 18h, a sledećeg dana na kanalu DTD će biti promocija potencijalne olimpijske discipline, jer sportski ribolov ove godine možda postane i disciplina na Olimpijadi.

"Postoji zvaničan ciklus treninga koji kreće već 24. juna. Biće zanimljivo jer su tu specijalni štapovi, specijalne tehnike, veoma skupa oprema, ozbiljne reprezentacije i predstavljamo sport koji ima želju da se u budućnosti pokaže kao vrhunski", rekao je predsednik Saveza sportskih ribolovaca Srbije Dragan Bošković.

Do sada su dva puta bila održana međunarodna takmičenja u Srbiji, 2005. godine Svetsko prvenstvo u sportskom ribolovu za kadete i juniore u Novom Sadu i u Beogradu takmičenje za šarandžije 2011. godine.

Ove godine sa Svetskog klupskog takmičenja u Veneciji ekipa "Maroš miks Tubertini" iz Sente osvojila je zlatnu medalju. Naša reprezentacija prošle godine na evropskom prvenstvu u Španiji osvojila je bronzanu medalju, a veliki broj medalja donose mlađi sportisti - kadeti i juniori. Od 2006. godine Srbija osvaja medalje na takmičenjima sportskog ribolova - prvu je osvojio klub iz Kruševca na svetskom klupskom takmičenju u Osijeku, a do sada su osvojene 21 medalje.

Samo takmičenje će se održati 29. i 30. juna u disciplini plovak, gde će se sve ribe koje se upecaju bodovati, ali i vraćati odmah u vodu. Nagrađeni će biti proglašeni na svečanom zatvaranju 30. juna u 19h na Novosadskom sajmu.
  • ns

    20.06.2013 06:03
    e
    jako cenim vas koji ste svesni koliko ste dobri,neuporedivi sa drugima)...a to sto pricas moze da prica samo neko ko se u zivotu nije bavio sportom..ili se bavio neuspesno..sto naravno ne znaci da svi treba da se bave takmicarskim sportom...pusti ljude da rade ono sto im je volja,u cemu uzivaju..ne ugrozavajuci druge..a svoja filozofska vidjenja sveta i drustva ostavi za sebe
  • cemu takmicenja uopste u zivot

    19.06.2013 22:17
    ns ?
    samo se ti takmici, ti si od onih koji po kolektivnim tusem kad pogledas kod sebe vidis najmanje pa ti nikad dosta rivalstva, takmicenja, pobeda ali za badava kad kikiriki ostaje kikiriki...kad poverujes da si dovoljno dobar prestajes da se poredis, takmicis i cinis licne gluposti a tebi druze hvala za gramaticku ispravku
  • Mirko und Slavko

    19.06.2013 18:19
    gramatika
    Ispravno je pisati "ni u čemu" a ne "u ničemu".

    http://www.vokabular.org/forum/index.php?topic=5879.0

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport