VIDEO: Vojvodina rasturila Bursu i izborila baraž

Fudbaleri Vojvodine pobedili su ekipu Burse sa 3:0 u revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope i ukupnim rezultatom 5:2, uspeli da se plasiraju u baraž.
Fudbaleri Vojvodine pobedili su ekipu Burse sa 3:0 u revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope i ukupnim rezultatom 5:2, uspeli da se plasiraju u baraž.

Strelci za Novosađane bili su Oumaru u 10, Vranješ u 29. i Kaluđerović u 83. minutu.

Vojvodinu je u vođstvo doveo jedan od najboljih igrača utakmice Abubakar Oumaru. On je posle kornera sa leve strane koji je izveo Poletanović, bio najviši u skoku i sa peterca savladao Freja.

Na 2:0 povisio je u 29. Vranješ, koji je posle asistencije Oumarua uputio udarac, a lopta je zakacila jednog od defanzivaca turske ekipe, promenila pravac i prevarila Freja.

Kako je utakmica odmicala, napadi Burse postajali su sve opasniji i turska ekipa je ostavljala sve manje prostora Novosađanima.

Najbolju priliku da smanji rezultat imao je Šestak, koji se našao oči u oči sa Delačom, ali je njegov udarac mladi golman skrenuo toliko da lopta pogodi prečku. Dvadesetak minuta pre kraja, Vojvodina je imala priliku da povisi na 3:0 posle odličnog kontranapada, ali je Frej odbranio nešto lošiji udarac Vranješa.

Konačnih 3:0 postavio je u 83. minutu Kaluđerović, na asistenciju Radoje.

U prvom meču koji je prošle nedelje odigran na stadionu "Karađorđe", rezultat je bio 2:2. Pre dvomeča sa Turcima, crveno-beli su ovog leta u Evropi već zabeležili četiri pobede, protiv Hibernijansa (4:1, 3:2) i Honveda (2:2, 3:1).

Vojvodinu sada čekaju još dva meča u plej-ofu za prolaz u grupnu fazu Lige Evrope, a te utakmice na programu su 22. i 29. avgusta. Novosađani će ime protivnika saznati sutra posle žreba koji je od 13h.

Sem Vojvodine, protivnika će dobiti i Partizan koji je prethodno eliminisan iz kvalifikcija za Ligu šampiona.

  • 09.08.2013 13:45
    Novosadjan
    Imam sina od 5 godina i zelim da ga dovedem na utakmicu da gleda kao kada sam ja bio mali i da se ne plasim dali ce neki huligani da naprave nered. Dajte redare, udaljite huligane i igrajte ovako, stadio ce biti pun.
  • Ziko

    09.08.2013 08:34
    Fiorentina ko kuca!
  • 09.08.2013 07:12
    koja turska namestaljka!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voši bod protiv Radničkog

Fudbaleri Vojvodine remizirali su na "Karađorđu" sa ekipom Radničkog rezultatom 3:3 u 10. kolu Super lige Srbije.