KK Meridijana pobednk memorijalnog turnira "Nenad i Nemanja"

Košarkaši novosadske Meridijane pobednici su trećeg memorijalnog turnira "Nenad i Nemanja", pošto su u finalu savladali Vojvodinu rezultatom 77:68.

Košarkaši novosadske Meridijane pobednici su trećeg memorijalnog turnira "Nenad i Nemanja", pošto su u finalu savladali Vojvodinu rezultatom 77:68.

Do finala Meridijana je došla pošto je savladala ekipu Železničara iz Inđije, dok je Vojvodina pobedila ekipu Građanskog iz Bijeljine.

U finalu, u duelu dva prvologaša koji će voditi veliku borbu u domaćoj ligi, ekipa Meridijana je zasluženo slavila i osvojila ovaj turnir. Igrač Meridijane, Milan Stanojević, proglašen je za najkorisnijeg igrača turnira.

Finalni meč odigran je u velikoj sali SPENS-a, pred oko 300 gledalaca.

Turnir je organizovan u znak sećanja na tragično nastradalog trenera i košarkaša KK Novog Sada. Nemanja Danilović (39) i Nenad Grozdanić (20) su stradali u saobraćajnoj nesreći 2010. godine, kod Lapova, po povratku iz Kruševca sa utakmice redovnog kola Košarkaške lige Srbije, između Napretka i Novog Sada.

Nenad je, od posledica povreda, preminuo 13. aprila, a Nemanja, 1. oktobra. Nemanja je trenersku karijeru započeo kao pomoćni trener Vojvodine, a posle toga postao je prvi trener Novog Sada. Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje male dece. Nenad je bio mladi košarkaš, student prava i sin jedinac. (N.M.)

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voši bod protiv Radničkog

Fudbaleri Vojvodine remizirali su na "Karađorđu" sa ekipom Radničkog rezultatom 3:3 u 10. kolu Super lige Srbije.