Vojvodina danas startuje u Košarkaškoj ligi Srbije

Košarkaši Vojvodine startuju danas u Košarkaškoj ligi Srbije protiv ekipe Slobode iz Užica, u meču koji će biti odigran u Maloj sali Spensa, od 20 časova.

Košarkaši Vojvodine startuju danas u Košarkaškoj ligi Srbije protiv ekipe Slobode iz Užica, u meču koji će biti odigran u Maloj sali Spensa, od 20 časova.

Vojvodina zbog finansijskih problema ove sezone ipak nije zaigrala u Jadranskoj ligi, iako je na terenu taj status prošlogodišnjim igrama zaslužila. Umesto toga, ponovo će se takmičiti u domaćoj ligi, sa dosta izmenjenim sastavom u odnosu na prošlu godinu, koja je bila veoma uspešna.

Podmlađen tim Vojvodine pokušaće da izbori plasman među četiri najbolje ekipe, kako bi nastavili takmičenje sa timovima iz regiona u drugom delu godine, ali će pored Novosađana na ta mesta jurišati mnogi drugi klubovi. Favoriti za visok plasman su Metalac, Borac, Sloboda, a svoju šansu će tražiti i drugi klub iz Novog Sada - Meridijana, koja je ove godine ušla u ovu ligu, ali u pripremnom periodu pokazala da može ravnopravno da se nosi sa prvoligašima

Vojvodinu je napustio trener Siniša Matić, kao i neki od igrača koji su bili nosioci igre u minuloj sezoni, poput kapitena Markovića, potom Marojevića, Zekovića, Kalinića, Čovića, Ilića.

Najzvučnije pojačanje je svakako Miloš Borisov, momak koji je najbolje partije u karijeri pružao u vršačkom Hemofarmu, a dolazi iz Radničkog iz Kragujevca gde je prošle sezone bio jedan od zapaženijih igrača. Pored iskusnog Borisova, ekipu su pojačali mladi igrači, nekadašnji ili sadašnjih juniorski reprezentativci naše zemlje. Između ostalih, stigli su Đokić i Milovanović iz Crvene zvezde, Lambić i Čampara.

Umesto Siniše Matića, sa trenerske klupe ekipu Vojvodine vodiće Dušan Alimpijević, a kapitensku traku u ovoj sezoni nosiće Vukašin Petković. (Nikola Marković)

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voši bod protiv Radničkog

Fudbaleri Vojvodine remizirali su na "Karađorđu" sa ekipom Radničkog rezultatom 3:3 u 10. kolu Super lige Srbije.