KLS: Voša slavila protiv Metalca, Meridijana poražena u Smederevu

Košarkaši Vojvodine pobedili su Novom Sadu, u okviru 4. kola domaćeg šampionata, ekipu valjevskog Metalca sa 74:70, dok je Meridijana uzgubila u Smederevu sa 96:93.
Košarkaši Vojvodine pobedili su Novom Sadu, u okviru 4. kola domaćeg šampionata, ekipu valjevskog Metalca sa 74:70, dok je Meridijana uzgubila u Smederevu sa 96:93.

U maloj sali Spensa, pred oko 200 gledalaca, Vojvodina i Metalac su odigrali neizvestan meč u kojem su Novosađani na kraju slavili, tako zabeležili prvu pobedu u košarkaškoj ligi Srbije.

U prvom poluvremenu, timovi su se smenjivali u vođstvu, gde je Metalac na poluvreme otišao sa dva poena prednosti (29:31). Sredinom treće četvrtine, pri rezultatu 37:39, Vojvodina je napravila seriju 8:0 i tako preokrenula rezultat.

Do kraja meča Vojvodina nije ispuštala prednost, pa je zasluženo pobedila sa 74:70, i tako zabeležila tek prvu pobedu u šampionatu. Najbolji u Vojvodini bio je Milovanović sa 18 poena i šest skokova, dok je Borisov dodao 17 poena i šest skokova.

Za razliku od Vojvodine, drugi novosadski klub, Meridijana nije uspela da zabeleži pobedu. Loše je Meridijana ušla u meč sa Smederevom pa je već posle prve četvrtine imala sedam poena zaostatka (19:12). U drugoj četvrtini Meridijana nije uspevala da uhvati rezultatski priključak, pa su domaćini na poluvreme otišli sa pet poena prednosti.

U 22. minutu, Smederevci su poveli sa deset poena razlike, ali se Meridijana početkom četvrte četvrtine približila na samo dva poena zaostatka (70:68). Trojkom Jovišića, gosti su došli na korak od preokreta, ali su u penal završnici domaćini bili precizniji i na kraju slavili sa 96:93. Najefikasniji u Meridijani bio je Stanojević sa čak 38 poena, a Jovišić je postigao 21 poen.

U sledećem kolu, narednog vikenda, Vojvodina gostuje prvoplasiranoj ekipi Crnokose, dok Meridijana dočekuje OKK Beograd. (Nikola Marković)

 

  • Hubert

    30.10.2013 07:42
    Voša ?
    Ako je KK Vojvodina Srbijagas - Voša , šta je onda KK Vojvodina ? Ova druga je malo starija ( osnovana 1948. godine , a VSG 2000.)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voši bod protiv Radničkog

Fudbaleri Vojvodine remizirali su na "Karađorđu" sa ekipom Radničkog rezultatom 3:3 u 10. kolu Super lige Srbije.