Zoran Marić novi trener Proletera sa Slane bare

Nekadašnji fudbaler i trener Vojvodine Zoran Marić od danas je šef stručnog štaba prvoligaša Proletera sa Slane bare.
Nekadašnji fudbaler i trener Vojvodine Zoran Marić od danas je šef stručnog štaba prvoligaša Proletera sa Slane bare, prenosi RTV.

Pre Vojvodine, u kojoj je za devet godina odigrao 212 utakmica i postigao 48 golova, Marić je igrao u ekipi Novog Sada. Karijeru je nastavio u Španiji, u Selti iz Viga, a kasnije i u Komposteli gde je nastavio trenersku karijeru, najpre s mlađim kategorijama, a kasnije šest meseci i s prvim timom.

Kada je klub otišao pod stečaj, vratio se u Novi Sad i stalno bio na relaciji FC "Vujadin Boškov" - Detelinara. Ostavio je Novi Sad u Drugoj saveznoj ligi (danas Prvoj ligi Srbije), vodio i prvi tim Vojvodine, a obavljao i dužnost direktora omladinske škole FK Vojvodina. Na Evropskom omladinskom prvenstvu 2012. godine u Estoniji Zoran Marić je bio selektor reprezentacije Srbije.

Ekipu Proletera, posle 11 kola, zatekao je na 10 mestu Prve lige Srbije, sa 14 bodova i učinkom od po tri pobede i poraza, uz gol-razliku 21:14.

  • Ćevara

    29.10.2013 15:21
    I vozio....
    žutog golfa... keca !
  • Voki

    29.10.2013 14:11
    Dzimi je legenda.
    brzi je od useina bolta.
    kakava je faca bio.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voši bod protiv Radničkog

Fudbaleri Vojvodine remizirali su na "Karađorđu" sa ekipom Radničkog rezultatom 3:3 u 10. kolu Super lige Srbije.