Novosadski sudija s kojim "večiti" uvek pobeđuju

Novosadski fudbalski sudija Miodrag Gogić za šest godina vodio je 35 utakmica u kojima su akteri bili Crvena zvezda i Partizan i dosudio  devet penala u njihovu korist.
Novosadski fudbalski sudija Miodrag Gogić u poslednjih šest godina vodio je čak 35 utakmica u kojima su akteri bili Crvena zvezda i Partizan, i dosudio neverovatnih devet penala u njihovu korist.

Poslednji incident za koji se vezuje Gogićevo ime desio se u nedelju, kada je arbitar propustio da dosudi očigledan jedanaesterac za Voždovac pri vođstvu Partizana od 1:0.

Međutim, ovo nije prvi put da se novosadski sudija nalazi u ulozi "taličnog" za beogradske rivale – Zvezda nijednom nije izgubila kada je Gogić delio pravdu, dok je Partizan posrnuo samo jednom, i to u "večitom derbiju". Pre tri godine izazvao je rat saopštenjima dva najtrofejnija srpska kluba, kada ga je predsednik “crno-belih” označio kao "Zvezdinog sudiju".

Optužbe su, međutim, stizale i iz ostalih klubova. OFK Beograd žalio se zbog nedosuđenog penala kad je tadašnja vedeta Partizana Lazar Marković srušio Batiohu, dok su iz Rada grmeli kada je Gogić Slobodi dosudio penal za faul koji je bio van kaznenog prostora.

Jedan od najpoznatijih Gogićevih "greha" zbio se pre godinu dana, kada novosadski arbitar nije isključio fudbalera Partizana Aleksandra Miljkovića kada je u direktnom prenosu davio igrača Spartaka. Najviše su se na njega naljutili navijači Novog Pazara, koji su mu razbili automobil nakon suđenja odlučujućeg meča za prolaz u Superligu protiv Radničkog 1923.

Ipak, svi ovi propusti nisu smetali ovom sudiji da avanzuje, pa je tako, iako nema znak FIFA, ove sezone bio pomoćnik Miodragu Mažiću u Ligi šampiona, na utakmici Barselone i Milana.

  • Zeljko zex

    26.11.2013 20:45
    Gogic Legenda
    Miodrag Gogic, je covek koji je sve stekao postenim radom, vrstan sportista,dobar covek, njega ko poznaje licno moze da se ponosi.
  • Ćevara

    26.11.2013 19:19
    Legalna mafija...
    treba da ga vidite kad dolazi na stadion da sudi utakmicu.... kakav stav, kakvo držanje!! U najmanju ruku kao da je uhvatio boga za kurac (a ne Tomislava karadžića)! Ova sirotinja iz kluba samo što se ne naguzi da ih iskara sve redom!!! Tuga!
    Dodje ti u kuću, iskara te ko majmuna, uzme ti bodove i još ga platiš! E to se zove mafija!!
  • Sima

    26.11.2013 14:13
    ko prati jos fudbal? i to domaci? kriminal od vrha fss, preko klubova, do navijaca... a fudbaleri se kroz lige obucavaju da budu izvanredni glumci (za namestene meceve)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voši bod protiv Radničkog

Fudbaleri Vojvodine remizirali su na "Karađorđu" sa ekipom Radničkog rezultatom 3:3 u 10. kolu Super lige Srbije.