Voša ubedljiva protiv Zvezde za plasman u polufinale Kupa

Fudbaleri Vojvodine ubedljivo su savladali Crvenu zvezdu na Marakani rezultatom 3:1, u poslednjoj utakmici četvrtfinala Kupa Srbije.
Fudbaleri Vojvodine ubedljivo su savladali Crvenu zvezdu na Marakani rezultatom 3:1, u poslednjoj utakmici četvrtfinala Kupa Srbije.

Novosađani su se u polufinale ovog takmičenja plasirali zahvaljujući golovima Kaluđerovića, Alivodića i Škuletića, dok je utešni gol za Beograđane postigao Mrđa.

Prvi gol na meču postigao je Andrija Kaluđerović u 11. minutu, posle dodavanja Škuletića sa desne strane. Šut Vošinog napadača dohvatio je golman Bajković, ali je samo uspeo da skrene loptu u rašlje.

Imala je Vojvodina nekoliko šansi da poveća vođstvo, ali se to nije dogodilo. Najbliži izjednačenju Beograđani su bili u 26 minutu, kada je lopta u šesnaestercu gostiju pogodila u ruku defanzivca Vojvodine Vukovića, ali je sudija procenio da nije bilo namere, te je igra nastavljena.

Prednost Vojvodine udvostručio je u 57. minutu Enver Alivodić šutem sa ivice kaznenog prostora, a lopta je na putu do mreže zakačila jednog defanzivca Crvene zvezde zbog čega je promenila pravac i prevarila nemoćnog Bajkovića. Ovom golu prethodila je majstorija Vranješa na desnom boku koji je sjajnim driblinzima izbacio dvojicu domaćih igrača i poslao loptu u šesnaesterac.

Treći gol za Novosađane postigao je u 71. minutu Škuletić kojeg je sa polovine terena loptom po zemlji proigrao Poletanović. Škuletić je prihvatio loptu na oko 25 metara od gola i posle nekoliko koraka najpre "fintom" izbacio Bajkovića, a zatim bez većih problema poslao loptu u nebranjeni deo mreže.

Na 3:1 smanjio je Mrđa tri minuta kasnije, kada je iskoristio gužvu u Vošinom šesnaestercu posle pada Milijaša, i sa 6-7 metara matirao iskusnog Žakulu. Isti igrač imao je samo nekoliko minuta kasnije novu šansu, ali je njegov udarac sa dvadesetak metara okrznuo jednog odbrambenog igrača Vojvodine i pogodio stativu.

Trener Vojvodine Marko Nikolić rekao je da je njegov tim pobedom nad Crvenom zvezdom od 3:1 na Marakani i plasmanom u polufinale Kupa ostvario samo prvi od dva cilja. "Čini mi se da smo zasluženo pobedili. Sjajno smo otvorili meč, imali dve, tri šanse posle toga, ali onda i malo praznog hoda. Uspeli smo da damo još dva gola, mogli još neki, ali je i Zvezda imala svoje šanse. Kontrolisali smo utakmicu, ostvarili prvi cilj i idemo u subotu da probamo još jednom da pobedimo", rekao je trener Vojvodine.

U ostalim mečevima četvrtfinala najveće iznenađenje napravio je Spartak iz Subotice savladavši Partizan sa 2:0, a istim rezultatom i OKF Beograd je slavio protiv Slobode iz Užica. Branilac trofeja u ovom takmičenju, ekipa Jagodine ubedljiva je bila protiv Donjeg Srema sa 4:1. (V. K.)

  • Rakac

    05.12.2013 08:10
    POTPUNO sam siguran, da Voša neće uzeti Kup! Živi bili, pa videli, nažalost!
  • Zemljoposednik

    05.12.2013 07:30
    iz Srema
    Znaci opet Jagodina osvaja Kup...
  • Uxy

    05.12.2013 00:25
    Beogradjani
    ...pozdravite vasu mamu ;) NAPRED VOSHALE!!! Tako se igra za Vojvodinu!! Svaka cast momci,izdrzite jos i za vikend pa da se radujemo ponosno,da ugazimo Zvekaru kako dolikuje!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voši bod protiv Radničkog

Fudbaleri Vojvodine remizirali su na "Karađorđu" sa ekipom Radničkog rezultatom 3:3 u 10. kolu Super lige Srbije.