Voša izgubila na Marakani u 93. minutu

Fudbaleri Vojvodine izgubili su od Crvene zvezde u poslednjem kolu jesenjeg dela šampionata Srbije rezultatom 2:1.
Fudbaleri Vojvodine izgubili su od Crvene zvezde u poslednjem kolu jesenjeg dela šampionata Srbije rezultatom 2:1.

Prvi gol na meču postigao je Marko Poletanović u 38. minutu, dok je izjednačenje Zvezdi doneo Abiola Dauda u 49. Pobedu Beograđanima doneo je Dragan Mrđa u 93. minutu utakmice.

Vojvodina je u prvom poluvremenu bila kvalitetnija ekipa i šanse da svoju ekipu dovedu u vođstvo imali su Škuletić i Vukčević, ali je njihove pokušaje zaustavio Bajković. Prvi gol na meču postigao je Poletanović koji je iskoristio dodavanje sa desne strane i iz voleja pogodio mrežu.

Već na početku drugog poluvremena, Zvezda je izjednačila golom Daude posle velike gužve u kaznenom prostoru gostiju nakon kornera. Isti igrač imao je odličnu šansu u 69. minutu, ali je njegov šut pogodio prečku. Minut pre kraja, fudbaler novosadske ekipe Bojan Nastić faulirao je u kaznenom prostoru Savićevića i zaradio dugi žuti karton, a sudija je pokazao na belu tačku.

Najbolju šansu za pobedu Milijaš nije iskoristio, jer je njegov udarac sa 11 metara odbranio Žakula. Iako se u prvi mah učinilo da se rezultat neće menjati, beogradski crveno-beli uspeli su da prekinu troipogodišnji niz Vošinih pobeda na Marakani. Mrđa je iskoristio dodavanje sa levog boka i sa ivice peterca poslao loptu pod prečku za konačnih 2:1.

U ostalim mečevima postignuti su sledeći rezulatati:

Donji Srem - OFK Beograd 1:1
Spartak Subotica - Rad 0:0
Napredak - Javor 0:0
Novi Pazar - Radnicki Niš 1:0
Voždovac - FK Sloboda Uzice 0:2
Čukarički - Partizan 0:1

U poslednjoj utakmici kola, sutra se sastaju Jagodina i Radički iz Kragujevca. Na kraju jesenjeg dela prvenstva, prvi na tabeli je Partizan sa 33 boda, dok ga u stopu prati Crvena zvezda koja ima bod manje. Prvi sledeći rivali poput Jagodine, Vojvodine, Novog Pazara i Radničkog iz Niša imaju po 24 boda, s tim što Jagodinci imaju i utakmicu manje. (V. K.)

  • Slaninar Zapad

    08.12.2013 15:09
    ?
    Šta je to Delije Petrovaradin? Misliš ti jedan jedini kvisling u Firminom kraju?

    Preseli se iz ove "provincije" u tvoj Sivograd, svima bolje.
  • proleter

    08.12.2013 14:30
    pobeda u kupu...
    vredi šest bodova u prvenstvu. Klasična trgovina.U maju 2014. poslednje kolou NS-u Vojvodina prima gol u poslednjem minutu za pobedu zvezde. O tome priča Nikolić.
  • @gejlije petrovaradin

    08.12.2013 13:35
    Dobili biste i vi aplauz da ste, kao sto si napisao, "pošteno-borbeno osvojili bod ili tri".
    Ne treba nama ni kup ni titula, a posto smo "mali" klub a vi toliko gladni trofeja, dajte na skupstinu da se usvoji dekret kojim vam se pripisuju i nase dve titule.
    Postenije su od svih vasih devetsocedrdesetsedam zilijona titula, serem vam se u njih!
    Sikter!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voši bod protiv Radničkog

Fudbaleri Vojvodine remizirali su na "Karađorđu" sa ekipom Radničkog rezultatom 3:3 u 10. kolu Super lige Srbije.