Bez Novosađana među učesnicima na Zimskoj univerzijadi

Jedna od najboljih snouborderki u Srbiji, Novosađanka Senka Bajić, nije se našla na spisku za 26. Zimsku Univerzijadu koja se održava u Italiji do 21. decembra.
Jedna od najboljih snouborderki u Srbiji, Novosađanka Senka Bajić, nije se našla na spisku za 26. Zimsku Univerzijadu koja se održava u Italiji do 21. decembra.

Senka trenutno ima najveći broj FIS poena kada je u pitanju "borderkros" disciplina snouborda, ali se uprkos tome nije našla na spisku učesnika jer našu zemlju u toj disciplini na tekućem takmičenju niko ne predstavlja.

Kako za 021 kaže predsednik Univerzitetskog sportskog saveza Srbije, Siniša Jasnić, o učesnicima se odlučuje na osnovu preporuke granskog sportskog saveza i na osnovu rezultata na prethodnim takmičenjima. "Kada je u pitanju snoubord, mi smo od Skijaškog saveza Srbije dobili preporuku da na Univerzijadu ide druga takmičarka koja ima više FIS bodova u drugoj disciplini", priča Jasnić i dodaje da Senka nije jedina takmičarka koja nije dobila priliku da putuje u Italiju.

Prema njegovim rečima veliku ulogu u tome koliko sportista će učestvovati na takmičenju imaju sredstva kojima Savez raspolaže, a veliki deo njih utrošen je na letnju Univerzijadu.

"Mi smo za ovu godinu dobili 20 miliona dinara, od čega je 14 utrošeno na letnju Univerzijadu u Kazanju, na kojoj su naši sportisti osvojili devet medalja", objašnjava Jasnić dodajući da se nada da će se obistiniti najave ministarstva da će u narednoj godini imati više novca na raspolaganju kako bi veći broj sportista mogao da predstavlja Srbiju na međunarodnim takmičenja.

  • Pokojni Toza

    19.12.2013 09:34
    Evo zašto!
    http://pistaljka.rs/home/read/364

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voši bod protiv Radničkog

Fudbaleri Vojvodine remizirali su na "Karađorđu" sa ekipom Radničkog rezultatom 3:3 u 10. kolu Super lige Srbije.