Najbolji basketaš na svetu: Plan za novu i jaču ligu u Srbiji

Dušan Domović Bulut, najbolji basketaš na Fiba listi, vratio se sa turnira u Dohi gde je njegov tim "3x3 planet" osvojio drugo mesto.

Dušan Domović Bulut, najbolji basketaš na Fiba listi, vratio se sa turnira u Dohi gde je njegov tim "3x3 planet" osvojio drugo mesto.

Na ovom ol star turniru u košarci tri na tri za naš tim nastupili su još i Marko Savić, Marko Ždero i Nikola Ugrica, a takmičile su se još i ekipe iz Slovenije, Venecuele, Japana, Katara, te ekipa igrača sastavljena od Barseloninih legendi.

"U finalu smo izgubili 12:9 i, priznajem, ja sam prvi zakazao. Nedovoljno smo bili pripremljeni za takmičenje, kod nas je zima, pa su nam uslovi za trening lošiji. Inače, organizacija je bila fenomenalna, dočekani smo kao najveće zvezde, a čitav turnir je prenosio i kanal Eurosport2",  objašnjava Domović.

Naši momci su još svetski prvaci u uličnom basketu, ali posle dva nanizana poraza na turnirima u finalu od Slovenaca, možda više nećemo imati najboljeg igrača na Fiba listi. "Fiba je napravila listu najboljih svetskih igrača u košarci tri na tri, sa vrlo sličnim pravilima kao na teniskoj ATP listi, ali mislim da od nedelje više neću biti prvi. No, uskoro imamo još jedan turnir u Rumuniji i posle njega svakako ću biti na prvom mestu",  nastavlja Bulut.

Ove godine odigrali su 14 turnira, a ko zna dokle bi dogurali da su mogli da putuju na svaki turnir koji Fiba boduje. Kako su stipendisti države, odnosno Košarkaškog saveza do kraja ove godine, učešće na budućim turnirima ostaje pod velikim znakom pitanja. Jer, firme iz Srbije nemaju interesa da se reklamiraju na stranim tržištima, pa momci ne mogu uvek sami da izdvoje za gorivo, karte i smeštaj.

Dušan i njegova ekipa imaju veliki problem sa treninzima. "Trenutno treniramo u halama kod sajma na poziv i dobru volju Feđe Kamasija koji nam ništa ne naplaćuje. Grad ne može da nam ustupi neki termin iako u svakom mestu u kome igramo na leđima nosimo njegovo ime", završava Domović Bulut.

Ovaj odlični plejmejker visok 191 centimetar ipak ima plan da napravi novu i jaču basket ligu u Srbiji, a u junu u Moskvi ga očekuje odbrana svetske titule u basketu.

  • MIle

    19.12.2013 11:56
    Sramota za državu, grad i pokrajinu
    Ovi momci su za primer a opet im niko ne pomaže ! Svuda nas reklamiraju u najboljem svetlu mislim da bi morali da imaju novčanu nadoknadu za to ! Oni bi to ionako uložili u svoj napredak što bi na kraju donelo bolje rezultate i još bolju reklamu za našu državu, pokrajinu, grad.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voši bod protiv Radničkog

Fudbaleri Vojvodine remizirali su na "Karađorđu" sa ekipom Radničkog rezultatom 3:3 u 10. kolu Super lige Srbije.