Atletika - novosadski sport broj jedan

Najbolji sportisti Novog Sada u protekloj godini su atletičari Ivana Španović i Mihail Dudaš, odlučio je Grad.
Najbolji sportisti Novog Sada u protekloj godini su atletičari Ivana Španović i Mihail Dudaš, odlučio je Grad.

Najbolja srpska skakačica udalj kaže da joj je protekla godina bila najuspešnija u karijeri.

"Prešla sam dug put, od juniorke do seniorke, koji sam završila osvajanjem medalje na Svetskom prvenstvu. Posebno mi je drago zbog toga što primećujem da mladi to prate, da se zanimaju za atletiku i dolaze na treninge", kaže Španović.

Desetobojac Mihail Dudaš, koji je ove godine osvojio evropsku bronzu, kaže da se nada da to nije njegov krajnji domet. "Kada sam prošle godine dobio ovo priznanje, nisam bio zadovoljan proteklom godinom. Sada to ne mogu da kažem, ali se nadam da mi za deset godina ova 2013. godina neće biti najuspešnija u karijeri", navodi Dudaš.

Najbolja muška ekipa u Novom Sadu je Rukometni klub "Vojvodina", dok je za najistaknutiju žensku ekipu proglašeno Sokolsko društvo "Vojvodina". Najuspešniji junior je veslač VK "Vojvodina" Nikola Kekić, a najbolja juniorka je džudistkinja novosadskog "Partizana" Milica Žabić.

Za najbolju sportistkinju sa invaliditetom proglašena je stonoteniserka Borislava Perić - Ranković. Titulu najboljeg novosadskog trenera poneo je Goran Obradović iz Atletskog kluba "Vojvodina", a ovaj klub poneo je titulu najboljeg kolektiva u celini.

  • Nenad

    24.12.2013 21:10
    Cestitke
    Svaka cast gospodinu Kamasiju koji drzi sve na okupu i dok on bude imao snage i energije atleticari ce biti najsvetlija sportska tacka grada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voši bod protiv Radničkog

Fudbaleri Vojvodine remizirali su na "Karađorđu" sa ekipom Radničkog rezultatom 3:3 u 10. kolu Super lige Srbije.