"Istina o FK Vojvodina"

Uprava FK Vojvodine govorila je danas, na konferenciji za novinare, o aktuelnom stanju u klubu. Predsednik kluba Milenko Jokić, generalni sekretar Radisav Rabrenović i Zoran Pavlović, menadžer za sportska pitanja u FK Vojvodina, govorili su o finansijskom stanju u klubu, pomoći koju bi Vojvodina trebalo da dobije, kao i prelasku Marka Nikolića i trojice igrača u Partizan.

Uprava FK Vojvodine govorila je danas, na konferenciji za novinare, o aktuelnom stanju u klubu.

Predsednik kluba Milenko Jokić se osvrnuo na trenutno stanje u Vojvodini, pre svega u smislu aktuelne finansijske situacije. On je napomenuo ono što javnost već zna, da je račun kluba u blokadi, ali da zahvaljujući ličnom angažovanju članova uprave i prijatelja funkcioniše bez većih problema. Dodao je da će narednih dana igračima i zaposlenima biti isplaćena sva dugovanja i da je sa Poreskom upravom postignut dogovor o reprogramu duga u naredne dve godine. Izrazio je svoje nezadovoljstvo i razočaranje sve učestalijim pričama u javnosti pa i medijskim spekulacijama da je Vojvodina pred kolapsom.

"Situacija jeste teška ali tvrdnje da smo pred kolapsom dolaze od nedobronamernih ljudi koji izgleda žele da klub propadne. Moji saradnici i ja to sigurno nećemo dozvoliti, a onima koji seju laži i poluistine poručujem da dođu u klub i ulože svoj novac kao što to mi činimo", rekao je Jokić.

Generalni sekretar Radisav Rabrenović je za eskalaciju nezadovoljstva dela navijača stanjem u klubu direktno prozvao bivšeg podpredsednika Vojvodine Dušana Vlaovića, nekadašnjeg člana UO i kandidata za mesto čelnog čoveka kluba, Zorana Šćepanovića i biznismena Minju Bolesnikova.

"Postoje u ovoj državi zakoni i institucije, a redovno zasedanje Skupštine kluba je vrlo blizu pa neka onda gospoda dođu sa svojim planom, programom i svojim novcem. Pričali su kako imaju podršku najviših političkih krugova u zemlji i kako se samo čeka mig Aleksandra Vučića koji će odobriti da se Vojvodini uplate državne pare. Svedoci smo, a i javnost zna da je podpredsednik Vlade Srbije u više navrata javno govorio da svako ko spominje njegovo ime u smislu pomoći bilo kom sportskom klubu u Srbiji, jednostavno laže", rekao je Rabrenović i pozvao sve one koji su izjavili da Vojvidna neće dozvoliti da klub propadne konačno pređu sa reči na dela i bar se udostoje odgovora da li će pomoći Vojvodini oko organizacije proslave jubileja.

On se osvrnuo na priče da je trener Marko Nikolić olako pušten u Partizan.

"Priča se da smo olako pustili Marka Nikolića u Partizan. Gospodo, u Srbiji ne postoji ni u jednom ugovoru trenera klauzula obeštećenja. Nikolić je počeo pregovore sa Partizanom 8. oktobra 2013. Sve to smo znali i imamo dokumentovano ali ko nam može dati pravo da mu damo otkaz pred najvažniju utakmicu polusezone protiv Crvene zvezde u Kupu. Ponudili smo Milanu Jovanoviću-Lanetu mesto generalnog direktora Vojvodine i da uz to odigra još izvesno vreme za Vošu", rekao je Rebrenović.

Najodgovorniji za sportska pitanja u klubu, Zoran Pavlović, obrazložio je razloge i motive svog angažovanja u klubu kao i planove vezane za prelazni rok i formiranje ekipe. Dotakao se i onih najakutnijih tema: prelaska trojice igrača Vojvodine u Partizan.

"Najveći problem Vojvodine nastao je letos jer klub nije realizovao nijedan transfer igrača. Po ko zna koji put moram ponoviti da se Vojvodina finansira jedino od prodaje igrača. Budžet kluba na godišnjem nivou bio je 2,5 miliona evra. To je mnogo i morali smo da rasteretimo klupsku kasu jer su fudbaleri dovedeni letos Vojvodinu koštali više od milion evra. Bio bih najsrećniji kada bismo mogli dovoditi igrače koji moraju da se plate jer oni sigurno i vrede. Ovako, moramo se osloniti na momke ponikle u omladinskoj školi i igrače koji dolaze kao slobodni. Nijedan mladi igrač Vojvodine nije "menadžerski". Vlasnik njihovih ugovora u stoprocentnom iznosu je klub. Kada ih budemo prodavali, sav novac ide u kasu Vojvodine", rekao je Pavlović.

On je istakao da ne postoji pravilo o zabrani prelaska igrača Vojvodine u Partizan ili Crvenu zvezdu i razjasnio je okolnosti u vezi sa prelaskom Škuletića, Trajkovića i Vulićevića u redove šampiona Srbije.

"Što se tiče prelaska naših igrača u Partizan da razjasnimo neke stvari. Ni u jednom zvaničnom klupskom dokumentu ne postoji stavka niti odluka da igrači Vojvodine ne mogu prelaziti u Crvenu zvezdu ili Partizan. To jeste bilo neko nepisano pravilo koje je uveo pokojni predsednik Ratko Butorović, ali tržište je nemilosrdno. Zar je trebalo, da bi neko bio zadovoljan, da zadržavamo na silu Trajkovića i Škuletića i teramo ih da šest meseci trče krugove oko terena, a u junu odu bez obeštećenja i još im na kraju moramo isplatiti sva primanja? Ja za to mandat nemam. Da je ovo moj privatni klub možda bih to iz inata ili principa uradio, ovako ne. Od Partizana smo dobili 450.000 evra i dobićemo još 50.000 ukoliko se plasiraju u evropska takmičenja. Za Škuletića smo imali bolje ponude nego što je Partizanova, ali igrač jednostavno nije želeo da ide u drugi klub osim u Partizan, a za Trajkovića nismo imali nijednu inostranu ponudu. Vulićević je postavio svoje uslove Vojvodini: trogodišnjui ugovor sa mesečnom platom 10.000 evra. Vojvodina jednostavno ne može to da plati", zaključio je Pavlović.

Grupa navijača FK "Vojvodina" najavila je da će u nedelju tokom treninga održati protest protiv uprave kluba.

  • Ćevara

    20.01.2014 22:48
    Volem...
    Volem što crnogorac vole Vojvodinu!!!
    Pa kad vole fudbal (i to mu je zanat) što ga ne vole u Nikšiću, u Prijepolju??? Idi tamo pa njih zajebavaj! Njima prodaji maglu!!
  • NS

    19.01.2014 10:30
    Nula
    Ma kakva istina...Blagi uzas.
  • Maks

    19.01.2014 09:01
    Grbavica Država!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voši bod protiv Radničkog

Fudbaleri Vojvodine remizirali su na "Karađorđu" sa ekipom Radničkog rezultatom 3:3 u 10. kolu Super lige Srbije.