Butorović: Ne dam da grupica navijača utiče na upravu i igrače

Predsednik Skupštine FK Vojvodine Balša Butorović za "Telegraf" priča o odlasku trenera Marka Nikolića i trojice prvotimaca u Partizan, protestu navijača, situaciji u srpskom fudbalu i promeni politike vođenja FK Vojvodina.
Predsednik Skupštine FK Vojvodine Balša Butorović za "Telegraf" priča o odlasku trenera Marka Nikolića i trojice prvotimaca u Partizan, protestu navijača, situaciji u srpskom fudbalu i promeni politike vođenja FK Vojvodina.

Posle povika grupe navijača FK Vojvodina protiv uprave kluba i negodovanja zbog odlaska Nikolića i prvotimaca Trajkovića, Vulićevića i Škuletića u redove "crno-belih", oglasio se Balša Butorović.

Bez ikakvog suzdržavanja, Butorović za "Telegraf" priča o protestu navijača: "Napad povezujem sa strahom, a ja se ne plašim ni ozbiljnijih pojedinaca, a ne grupice navijača! Mogu da napadaju samo koliko im ja dozvolim. Na početku sezone objašnjeno im je da igrači moraju da se prodaju kako bi klub funkcionisao. Dok sam ja na bilo kojoj funkciji u klubu, neću dozvoliti da mi grupica navijača utiče na rukovodeće ljude ili igrački kadar! U ovom slučaju se uglavnom radi o besposlenim ljudima koji ne znaju na drugi način da ispolje svoje nezadovoljstvo osim da napadaju Vojvodinu", priča Butorović.

Onda je objasnio zašto se nije protivio odlasku igrača i tenera u Partizan.

"Ja sam uvek za to da igrači iz Vojvodine idu u inostranstvo, a ne u bilo koji domaći klub. Međutim, to sada nije bio slučaj. Trajkoviću i Škuletiću bi za šest meseci istekao ugovor. Branislavu je propao transfer u Tursku, dok Petra niko od inostranih klubova nije ni tražio. Šta je trebalo, da ih ne prodamo Partizanu i obezbedimo neki novac? Vulićević je slobodan igrač", govorio je Butorović, a potom se osvrnuo i na odlazak trenera Marka Nikolića.

"Nikolić mi je rekao da ima veće ambicije i da situacija u klubu nije ista kao kada ga je vodio moj otac. Razumem to, ali mu zameram što je otišao na razgovor sa predsednikom Partizana, a da o tome nije prethodno obavestio nas", kaže Butorović.

Posle smrti njegovog oca Ratka, očigledno je da politika kluba nije ista kao i ranije. Pored toga, očekivalo se da će Balša, kao veliki zaljubljenik u fudbal više učestvovati u vođenju FK Vojvodina.

"Moj otac je bio moćan čovek i mogao je da nađe drugi izvor finansiranja osim prodaje igrača. Plaćao je iz svog džepa i nije mario. Ja sam u početku isto to pokušao, ali sam shvatio da nije moguće. Šta sada treba, da uložim sve što znam i imam u klub, a kada naiđem na neku prepreku da mi grupica navijača preti? Dovoljno je što sam na čelu Skupštine, a ako neko misli da može bolje, neka mi se javi", kategorično će Butorović.

Balša Butorović je postavio pitanje regularnosti u srpskom fudbalu. "Neka mi neko objasni kako je moguće da Vojvodina pobeđuje Zvezdu i Partizan godinama unazad, gubi neke "male" utakmice, Partizan osvoji prvenstvo, a oko naših igrača se kasnije otimaju i crveno i crno-beli! Zašto traže 80 procenata prvog tma ako smo nekvalitetni i ako ne vredimo ništa?!", ogorčeno je Balša Butorović navodeći da se još jednom zapitamo o regularnosti domaćih mečeva.

Mirnijim tonom, na kraju razgovora za "Telegraf", najavio je stabilizaciju Vojvodine. "Sada smo u blokadi, ali je napravljen plan i uskoro ćemo izaći iz krize, do leta će sve biti kako treba. Uostalom, ako neko misli da može i zna bolje, neka se u aprilu izjasni na sednici klupske Skupštine. U ovom momentu ne možemo bolje od ovoga", završava Butorović.

  • Pokojni Toza

    23.01.2014 11:14
    ....
    Šta ovaj napriča? Drago mi je što se ovde vidi da ima dosta istomišljenika koji misle da je uprava leglo zaraze! Rabren, Zoki ajmo polako kupite prnje.....
  • Lala

    23.01.2014 09:43
    Sta ovde nije tacno???!!
    ""tu vi ništa nemožete jer i sami ne plaćate karte i troškove putovanja kad klub gostuje."

    ne pricaj gluposti..karte se kupuju,gostovanja se placaju,a "NEMOZETE"se pise ODVOJENO!"
  • Volim Vosu

    22.01.2014 21:39
    zoca
    "tu vi ništa nemožete jer i sami ne plaćate karte i troškove putovanja kad klub gostuje."

    ne pricaj gluposti..karte se kupuju,gostovanja se placaju,a "NEMOZETE"se pise ODVOJENO!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voši bod protiv Radničkog

Fudbaleri Vojvodine remizirali su na "Karađorđu" sa ekipom Radničkog rezultatom 3:3 u 10. kolu Super lige Srbije.