FK Vojvodina: Bivši direktor marketinga sa računa uzeo 170.000 evra

Račun FK Vojvodina juče je konačno, posle 10 meseci, odblokiran, ali odmah i opljačkan, tvrdi generalni sekretar Radisav Rabrenović.

Zbog toga je novosadski klub za 12h zakazao vanrednu konferenciju za novinare na kojoj će izneti optužbe protiv bivšeg direktora marketinga Petra Nikolića koji je navodno sa računa neovlašćeno uzeo 170.000 evra.

Rabrenović kaže da je prevara učinjena falsifikovanom menicom u "Hipo banci".

- Petar Nikolić, bivši direktor marketinga našeg kluba u saradnji sa nekim zaposlenim u "Hipo banci", prebacio je sa našeg računa 19.566.493 dinara na račun svoje firme "Dekatlon" sa sedištem u Beogradu. Vojvodina je odmah reagovala i podnela krivičnu prijavu Policijskoj upravi, a svakako ćemo takođe podneti krivičnu prijavu protiv nepoznatog lica iz "Hipo banke" koje mu je registrovalo menicu dok je Vojvodina bila u blokadi, što po zakonu nije izvodljivo. Takođe, krivično ćemo goniti i lice u "Hipo banci" koje je omogućilo realizaciju nepostojeće menice - rekao je Rabrenović za Novosti.

Nikolić čitav slučaj komentariše pozivom nadležnih organa da što pre reaguju.

- Pozivam Policijsku upravu i sudstvo da što hitnije pokrenu sve neophodne radnje kako bi se utvrdila validnost svih dokumenata. Krajnje je neozbiljno davati takve izjave pre nego što policija i sudstvo utvrde činjenično stanje, jer ja preko medija nikada nisam prozivao Vojvodinu da li ima ili ne bilo kakvih obaveza prema meni. Svakako, tužiću ih za klevetu - komentar je Nikolića.

Podsetimo, FK Vojvodina je u novu sezonu ušla sa novim trenerom Markom Nikolićem i već na samom startu priprema ostala bez predsednika Ratka Butorovića koji je preminuo. Klub je uspeo da se stabilizuje i u narednih nekoliko meseci dođe na korak od plasmana u Ligu Evrope, ali je u dva meča sa Šerifom ipak bio neuspešan.

Promene u Upravi kluba, odlasci nekih od rukovodećih ljudi posle samo nekoliko meseci, optužbe i javni sukobi među članovima Vojvodine, ipak su nekako gurnuti u drugi plan zbog dobrih rezultata. Januarski prelazni rok je doneo razlaz sa Nikolićem koji je otišao u Partizan, a sa njim i nekoliko najboljih igrača. Navijači su bili nezadovoljni i na pripremnim mečevima pokazali svoje neslaganje sa politikom kluba.

Problem sa novcem koji je nestao sa računa kluba je samo nova nevolja Vojvodine koja uskoro obeželava vek postojanja.

  • Ćevara

    12.02.2014 17:14
    Auuuu...
    al ovde nešto smrdi !!!
  • @ Stara Garda

    11.02.2014 08:44
    Dosta bre
    Molim doticnog koji se potpisuje sa imenom grupe Stara Garda da se ne predstavlja lazno. Sve svoje stavove SG ce iskazati na svom zvanicnom facebook profilu i na forumu fkv.com
  • Stara Garda

    11.02.2014 08:23
    Toma grobar
    Da to su ti navijaci, samo za razliku od Mantova, Toma je bio vodja navijaca Partizana iz Novoga Sada, posle jednog sna u kome su se javile Batine $$$$$$ on je odlucio da navija za Vojvodinu, Mantov i Ognjen su ga doceklai rasirenih ruku, to je ta ekipa koja "voli" Vojvodinu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voši bod protiv Radničkog

Fudbaleri Vojvodine remizirali su na "Karađorđu" sa ekipom Radničkog rezultatom 3:3 u 10. kolu Super lige Srbije.