Iva Obradović dominirala na novosadskoj Ergometrijadi

Veslačka sezona počela je u Novom Sadu održavanjem 23.Ergometrijade.
Veslačka sezona počela je u Novom Sadu održavanjem 23.Ergometrijade.

Najbolji su bili veslači Partizana, a ovo je bilo najmasovnije prvenstvo do sada. Više od 480 veslača je imalo prvi ovogodišnji test. Seniori su posle bazičnih priprema pokazali zavidnu formu na ergometrima.

Reprezentativac Partizana Marko Marjanović bio je najbolji sa vremenom - 5 minuta i 52 sekunde. Sekundu sporije vreme imale su njegove kolege iz kluba i državnog tima, Nikola Stojić i Radoje Đerić.

"Najvažnije takmičenje ovog leta biće Svetsko prvenstvo u Amsterdamu, a Evropski šampionat u Beogradu poslužiće nam kao odlična priprema", rekao je Marjanović.

U konkurenciji seniorki, bez premca je bila članica novosadskog Danubiusa Iva Obradović, ispred klupske drugarice Ivane Filipović i Jovane Arsić iz Zrenjanina.

"Nakon obaveza na fakultetu u Americi, nisam u punom treningu, ali ovo je zadovoljavajući rezultat na početku sezone u kojoj će osnovni cilj biti što bolji nastup na međunarodnoj sceni u dvojcu sa Ivanom Filipović", istakla je Iva Obradović.

Najbolje vreme kod lakih veslača ostvario je Miloš Stanojević iz Tamiša, dok su u juniorskoj konkurenciji, zlatne medalje pripale Ljiljani Jošić iz Čuruga i Igoru Đeriću iz Partizana.

Veslački klub "Danubius" petu godinu uzastopno uspešno je organizovao i takmičenje za kadete, pionire, studente i veterane, a ovoga puta nadmetali su se i veslači iz Mađarske i Hrvatske.

  • na Empacheru sam mladost ostav

    23.02.2014 22:41
    Veslanje
    je nešto najlepše što može da se desi mladim ljudima.
    Čuvajte nam četverac na pariće i osmerac :):)
  • 23.02.2014 18:32
    @Empacherov Đak
    A uz to, obično su drugovi iz kluba tu kad treba neka tuča da se organizuje.
  • empacherov đak

    23.02.2014 16:40
    samo napred
    Veslanje je jedan od najzdravijih sportova. Svi aktivni veslači su u kasnijim godinama zdraviji, čvršći i dožive duboku starost. Veslanje je sport kroz koji se upozna puno prijatelja, a i putuje se dosta. Roditelji, ne dvoumite se, Vašu decu već krajem VI ili VII razreda upišite u školu veslanja. Veslačice, veliki broj njih iz Srbije, karijeru nastavi u nekom od američkih koledža, na obostranu radost. A Novi Sad je konačno dobio prošle godine objekat kakav zaslužuje, sa celokupnom logistikom, a uz jak trenerski iskusni kadar. Dunavom će se veslati dok i sam Dunav teče.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voši bod protiv Radničkog

Fudbaleri Vojvodine remizirali su na "Karađorđu" sa ekipom Radničkog rezultatom 3:3 u 10. kolu Super lige Srbije.