"Boškov je ostavio iza sebe dubok trag"

Fudbalska Italija oprašta se danas od trenera Vujadina Boškova, jednog od najpoznatijih i najtrofejnijih stručnjaka na Apeninskom poluostrvu u poslednjih nekoliko decenija.

Fudbalska Italija oprašta se danas od trenera Vujadina Boškova, jednog od najpoznatijih i najtrofejnijih stručnjaka na Apeninskom poluostrvu u poslednjih nekoliko decenija.

"Fudbalska porodica ostala je bez jednog važnog člana. Vujadin Boškov je bio veliki čovek i stručnjak. Bio je uspešan, inteligentan i sa dobrim smislom za humor. Još se sećam dana kada sam debitovao. Kako to da zaboravim? Hvala mu što mi je pružio šansu. Verujem da će sad sa neba da se smeje i gleda na nas", rekao je Toti za sajt Rome.

Sadašnji trener Galatasaraja Roberto Manćini istakao je da mu je Boškov u Sampdoriji bio mentor. "Tada smo igrali fudbal bez briga. Bili smo slobodni. Možda nismo bili najtalentovanija ekipa, ali nas je Vujadin svaki dan podsećao da smo ništa bez timskog rada. Sada to deluje potpuno normalno, ali tada sam bio klinac. Naučio sam važnu lekciju. Hvala mu na svemu. Zahvaljujući njemu imao sam divnu mladost. Žao mi je njegove porodice, verujem da je sada u raju. Ako ga dobro poznajem, tamo se sada već smeje", poručio je Manćini.

"Pomerao je sve granice, bio na vrhu, čak i iznad oblaka. Zdravo, veliki Vujo. Jedinstven i originalan, Vujadin Boškov, gospodar fudbala, učitelj života", ističe sa na sajtu Sampdorije. Počast Boškovu na svojim sajtovima odali su i najveći italijanski klubovi, Juventus, Milan, Inter i Napoli.

Ceo život posvetio podizanju ugleda našeg fudbala

Sadašnji trener Vojvodine Branko Babić kazao je da srpski fudbal nije ni blizu onoga kada je Boškov radio. "Boškov je ostavio iza sebe dubok trag i žao mi što današnji srpski fudbal nije ni blizu toga što je on uradio. Ostavio nam je veliku obavezu da se ponovo pojavi jedna generacija koja će da ponovi te rezultate. On je jedna prava veličina", naveo je Babić.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić rekao je da je smrt Vujadina Boškova veliki gubitak za sve koji su ga voleli i poštovali. "Odlazi jedan od najboljih i najvećih predstavnika našeg fudbala svih vremena. Ceo život je posvetio podizanju ugleda našeg fudbala, zato njegov odlazak znači veliki gubitak za sve nas koji smo ga voleli, uvažavali i poštovali", rekao je Karadžić.

  • Ćevara

    30.04.2014 12:44
    I još nešto...
    zaboravih da napomenem...
    Najveći moralni pigmej našeg fudbala je u jednoj rećenici konačno rekao istinu:"g.Vujadin Boškov je ceo život je posvetio podizanju ugleda našeg fudbala, zato njegov odlazak znači veliki gubitak za sve" ali nije rekao da je on svojom glupošću, gramzivošću, slavoljubljem i lopovlukom srozao naš fudbal na najniže grane ikada!!!!
    Ja tog smrada ne bi ni pustio na Komemoraciju!
  • Ćevara

    30.04.2014 12:39
    Čika Vujo!!!
    Živećeš večno u našim mislima i našim srcima!!!
    Večna Ti slava i Hvala!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voši bod protiv Radničkog

Fudbaleri Vojvodine remizirali su na "Karađorđu" sa ekipom Radničkog rezultatom 3:3 u 10. kolu Super lige Srbije.